Cârnații din piept de pui, pesto-ul, roșiile și mozzarella se combină perfect și aduc o aromă italiană acestor felii de ou care seamănă cu frittata. Poate fi servit ca atare la micul dejun sau într-un sandviș, propune eatingwell.com. Este ideal și pentru a fi gătit în avans sau luat la birou, ca gustare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingredientele pot fi înjumătățite pentru porții mai mici, dar se păstrează foarte bine în frigider, dacă gătești mai mult decât consumi la o masă.
Ingrediente pentru 9 porții
- 18 ouă mari
- ¼ cană (aprox. 60 ml) lapte cu conținut redus de grăsime
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper măcinat
- 1 lingură pesto
- 1 ½ căni roșii cherry tăiate în jumătăți (aprox. 225 g)
- ¾ cană brânză mozzarella rasă, degresată (aprox. 75 g)
- 170 g cârnați italienești din piept de pui, feliați și gătiți
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge bine o tavă mare, cu margini înalte, cu spray pentru gătit sau puțin ulei. Sau folosește hârtie de copt.
- Într-un bol mare, bate ouăle împreună cu laptele, sarea și piperul. Bate-le bine, până când începe să facă bule. Toarnă apoi amestecul în tavă și adaugă pesto-ul, amestecând ușor cu o furculiță pentru a crea un efect de marmorat.
- Presară deasupra roșiile, mozzarella și feliile de cârnați.
- Coace timp de 20–25 de minute, până când ouăle sunt bine închegate.
- Taie preparatul în 9 felii egale și servește-le calde sau reci.
Sfat:
Poți pregăti felia de ouă în avans: învelește porțiile individuale în folie alimentară sau așază-le între foi de hârtie de copt într-un recipient închis ermetic. Se păstrează la frigider până la 3 zile sau la congelator până la 3 luni. Pentru servire, scoate folia, învelește feliile într-un șervet de hârtie și încălzește-le la microunde timp de 30–60 de secunde.

FOTO: Eatingwell.com





