Orașul Milano vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții pentru a reduce zgomotul de pe străzi

inghetata, pizza, milano, interzicere

În încercarea de a ameliora problema zgomotului nocturn, Milano se pregătește să interzică gustările de la miezul nopții, transmite Euronews.

Orașul italian propune o nouă lege pentru a interzice înghețata și pizza după miezul nopții. Dacă va fi aprobată, noua lege ar putea intra în vigoare luna viitoare și ar fi aplicată până în noiembrie.

Propunerea ar urma să interzică orice fel de alimente la pachet, inclusiv pizza și băuturi, după ora 12:30 în zilele lucrătoare și după 1:30 în weekend sau de sărbătorile legale. Administrația orașului încearcă să rezolve problema zgomotului nocturn de pe străzi.

Luna trecută, primarul Giuseppe Sala a declarat că „un segment considerabil al populației se plânge de zgomotul excesiv”.

„În rolul meu trebuie să ascult toți cetățenii, inclusiv pe cei care trebuie să muncească și pe cei care vor să își facă afacerile”, a adăugat Sala.

„Căutăm un echilibru între socializare și divertisment, liniștea și sănătatea locuitorilor și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor”, a scris, pe Facebook, Marco Granelli, viceprimarul responsabil cu securitatea.

Aceasta nu este prima dată când orașul italian încearcă să impună interzicerea înghețatei la ore târzii.

În 2013, consiliul municipal – sub conducerea primarului de atunci, Guiliano Pisapia – a eșuat în încercarea de a-i îndepărta de pe străzi pe amatorii de înghețată la ore târzii. Măsurile propuse au fost întâmpinate cu reacții negative.

Cetățenii au timp până la începutul lunii mai să sugereze modificări la noua lege propusă.

Lino Stoppani, președintele Fipe, federația italiană a operatorilor publici și turistici, a declarat pentru cotidianul italian Il Messaggero: „Problema vieții de noapte există, dar această lege nu va face decât să producă prejudicii pentru întreprinderi”.

Sursa foto: Pixabay/StockSnap

Citește și: Nu e clar cine a pus primul sos de roșii pe pizza. Dar cine a făcut prima pizza? / La Napoli primii pizzajuolo sunt atestați de la 1700

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *