O soluție rapidă când e cald, care hidratează dar alungă și foamea fără calorii sunt sucurile obținute la centrifugă. Combinațiile pentru o băutură rece pot fi practic infinite, ad hoc. Le putem crea în funcție de inspirație sau de ce avem prin frigider. Totul e să fie rece și, ideal, să nu adăugăm zahăr sau alți îndulcitori. În acest caz folosim extractorul, dar putem folosi și o centrifugă din vechea generație. La fel de bine, un blender sau un mixer vertical.
Ingrediente pentru 2 porții
1 grepfrut mare
2 castraveți
100 g frunze de spanac
frunze de mentă după gust
Se adaugă toate în centrifugă una după alta, iar la final un strop de apă pentru a aduna sucul rămas pe pereții interiori.
Se bea rece, cu câteva cuburi de gheață, eventual.
Dacă alături de un astfel de fresh adăugăm și un sandviș cu roșii și brânză, de exemplu, avem deja un prânz complet. Alternativ, o felie de pâine prăjită sau câțiva crackers cu o jumătate de avocado și câteva măsline/o felie de șuncă de pui.