Numărul deceselor puse pe seama consumului de pepene galben pretăiat infectat cu Salmonella a crescut la 8, în Statele Unite și Canada

Numărul deceselor puse pe seama consumului de pepene galben pretăiat infectat cu Salmonella a crescut la 8, în Statele Unite și Canada Numărul deceselor puse pe seama consumului de pepene galben pretăiat infectat cu Salmonella a crescut la 8, în Statele Unite și Canada

În cadrul focarului de Salmonella, a cărui declanșare este pusă de autoritățile americane și canadiene de consumul de pepene galben comercializat în formă de cubulețe ( pre-tăiat ), au fost înregistrate până acum opt decese: trei în SUA și cinci în Canada, au anunțat oficialii din domeniul sănătății. 

Ambele țări au raportat încă zeci de îmbolnăviri, SUA documentând cel puțin 230 de cazuri în 38 de state,  96 de pacienți necesitând spitalizare, începând de la jumătatea lunii noiembrie, când a fost depistat focarul, potrivit Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). 

Pepenele galben a fost distribuit și în Canada, unde au fost raportate 129 de cazuri, din care 44 au necesitat spitalizare.

Persoanele care s-au îmbolnăvit au raportat că au consumat pepene galben pre-tăiat vândut în pachete și tăvi, în magazine. CDC a sfătuit consumatorii să nu cumpere, să mănânce sau să servească pepene galben dacă nu sunt siguri de sursa acestuia. Focarul subliniază importanța măsurilor de siguranță alimentară și a urmăririi surselor pentru a preveni apariția altor boli. Autoritățile sanitare lucrează pentru a identifica sursa specifică de pepene galben contaminat și pentru a lua măsurile adecvate pentru a limita focarul.

Anchetele epidemiologice au relevat că pepenele galben provenea din Mexic, fiind vândut sub brandurile Malichita și Rudy.

Citește și

https://lantulalimentar.ro/fructe-cu-salmonella-peste-o-suta-de-persoane-infectate-in-statele-unite-dupa-ce-au-consumat-pepene-galben-importat-din-mexic-cazul-a-ajuns-in-instanta/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *