Mic dejun rapid și savuros, pe bază de plante/Ne va asigura energie pentru toată ziua

Mic dejun rapid cu tofu și sos de arahide Foto: Pixabay

Micul dejun este adesea prezentat ca fiind cea mai importantă masă a zilei, iar cei de la EatingWell confirmă acest lucru. O masă echilibrată ne poate da un bun start al zilei, asigurându-ne nutrienții care să ne dea energie pentru toată ziua. În plus, e și un moment în care să ne bucurăm de mâncarea preferată. Iată o rețetă de mic dejun rapid, savuros și sănătos. Tofu amestecat cu arahide și ghimbir este un mic dejun pe bază de plante grozav de gustos și hrănitor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • 5 linguri de apă
  • 3 linguri unt de arahide natural, fin
  • 1,1/2 linguri oțet de orez
  • 1 lingură de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 2 lingurițe de miere
  • 3 căței de usturoi medii, tocați mărunt
  • 1 pachet (400g) de tofu ferm
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 linguriță sare
  • 4 cepe verzi, feliate subțire în unghi
  • 1 avocado mediu, tăiat felii
  • 2 linguri de frunze proaspete de coriandru

Indicații

Amestecați unul de arahide cu apa, oțetul, sosul de soia, ghimbirul, mierea și usturoiul într-un bol mic până se omogenizează.

Se scurge tofu; se usucă pe un prosop de hârtie. Tăiați tofu transversal în 8 bucăți, apoi sfărâmați grosier fiecare bucată în bucăți inegale.

Într-o tigaie mare, antiaderentă, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Adăugați tofu într-un singur strat și presărați cu sare; gătiți până când bucățile încep să devină aurii pe fund, aproximativ 5 minute. Întoarceți ușor bucățile, amestecând ocazional, până când toate părțile sunt aurii, aproximativ 7 minute. Adăugați ceapa verde. Lăsați-o pe foc, amestecând constant, până când ceapa verde devine verde aprins și fragedă, aproximativ 2 minute. Apoi îndepărtați de pe foc și turnați sosul de arahide și ghimbir deasupra. Amestecați ușor pentru a acoperi tofu. Transferați pe un platou și acoperiți cu felii de avocado și frunze de coriandru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *