Începe prohibiția generală a pescuitului în România / E valabilă până în 7 iunie / Amendă între 600 și 1.000 de lei

pescuit undita peste sursa foto: Pexels

De miercuri, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie inclusiv, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, la data de 9 aprilie, începe prohibiţia generală a pescuitului în România, cu excepțiile prevăzute în document, activitatea comercială şi recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie.

Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform conform Ordonanței de Urgență nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.

Totodată, pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

În weekendul care s-a încheiat, jandarmii tulceni au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente, pentru neprezentarea permisului de pescuit, încălcarea condițiilor prevăzute în permis și pescuitul recreativ de exemplare dimensiunile minime legale. De asemenea, jandarmii tulceni au informat cetățenii cu privire la respectarea perioadei de prohibiție la pescuit.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *