În spiritul economiei necesare zilele acestea, când toate s-au scumpit, dar și al mult propagate lupte împotriva risipei alimentare, vă dau cea mai simplă și mai gustoasă rețetă din resturi. Cum v-am mai spus și cu alte ocazii, am învățat în perioada în care am avut un restaurant, că în branșa asta nimic nu se aruncă. Orice rest se refolosește la alt preparat.
Ingrediente
Resturi de mămăligă
Unt
Brânză bună pentru gratinat
Preparare în airfryer
Mămăliga se taie în felii sau bastonașe. Se ung niște ramekine (numărul variază în funcție de ce cantitate aveți) cu unt. Se pune un start de mămăligă, puțin unt, brânză rasă, apoi un strat de mămăligă, puțin unt și brânză rasă.
Brânza poate fi telemea, feta, emmental, mozzarella etc. sau un mix de brânzeturi. La fel, vedeți ce resturi de brânză aveți prin frigider și folosiți-le.
Se pun ramekin-ele în airfryerul preîncălzit și se coc 15 minute la 180 de grade. După 10 minute băgați un ochi să nu se ardă brânza. Dacă vreți și un supliment de gust, cu 3-4 minute înainte de a fi gata, spargeți un ochi în fiecare ramekin și puneți din nou în airfryer.
Nu aveți airfryer sau ramekin?
O tăviță potrivită pentru cuptor e numai bună. În cuptorul normal lăsați 15-20 de minute la 200 de gr până când brânza este gratinată.
Poftă bună!