Hummus de dovleac în combinație cu legume și măsline – o cină cât se poate de rapidă, cu produse de sezon/ Rețetele Juanitei

hummus cu dovleac Sursa foto: Pexels

Hummus-ul în varianta sa clasică este astăzi un produs extrem de popular. Dar există și opțiuni de hummus care includ, pe lângă componentele sale de bază, și alte legume, crude, coapte sau fierte, cu scopul de a-i înbunătăți aroma, gustul și nutrienții. Sau doar pentru a diversifica oferta unui preparat extrem de popular. În plus, orice hummus este foarte ușor de preparat, într-un timp foarte redus și poate fi utilizat atât ca un fel separat de mâncare, cât și ca garnitură, complement etc.

În această perioadă de toamnă, hummusul cu dovleac este totodată și un produs proaspăt, de sezon. Și nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să scazi în greutate, citește aici.

Ingrediente

400 de gr de dovleac deja copt

O mână de semințe de dovleac decojite

400 de gr de năut gata fiert

1-2 linguri de pastă tahini (de susan)

Câteva linguri ulei de măsline extre virgin

Suc de lămâie

Sare, piper, chimion dacă vă place.

Prepararea hummus-ului cu dovleac

Se spală dovleacul, se taie felii, se curăță miezul. Se pune la copt în cuptor pt jumătate de oră.

Într-un pahar înalt pentru blender se introduc dovleacul tăiat în bucăți mici, năutul, uleiul, 50 de gr de apă, sucul de la jumătate de lămâie, sare, piper, chimion. Se blendează totul până ajunge o pastă fină. Dacă mai trebuie apă sau ulei, dacă vă place mai condiment, mai adăugați după gust. Important este să nu fie nici foarte dură, nici să nu curgă. Să fie potrivită pentru uns pe pâine.

Deasupra se presară semințe de dovleac trase puțin la tigaie, semințe de rodie și puțin ulei de măsline.

Combinația corectă mi se pare a fi cu legume proaspete sau/și coapte ori murate. Așezăm așadar în jurul hummus-ului bețișoare de morcov, apio, țelină, ardei crud, ardei copt, roșii cherry, ceapă verde, măsline negre și verzi. Nu ezitați să prăjiți și câteva feliuțe de pâine, iar ce rămâne puteți împacheta și lua mâine la birou pentru prânz sau gustare.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *