Fructele de lux: Are gust mai bun pepenele galben de 150 de dolari? / Există o tendință de a oferi fructe premium drept cadou

fructe de lux, pepene crown, pepene, fructe premium Pepene Crown (Sursa foto: ikigaifruits.com)

Fructele de lux câștigă teren în Statele Unite. Din această categorie fac parte produse cu prețuri ridicate precum ananasul Rubyglow de 396 de dolari și pepenele Crown de 156 de dolari, care sunt apreciate pentru gustul și aspectul lor unic, transmite Seattle Times.

Ananasul Rubyglow, cunoscut pentru coaja sa roșie și pentru disponibilitatea sa limitată, s-a vândut rapid în SUA. Este considerat ca făcând parte dintr-o tendință mai largă de a oferi fructe de lux drept cadou, o practică obișnuită în Japonia și Coreea, dar care se răspândește acum în SUA. Creșterea industriei bunurilor de lux a alimentat, de asemenea, interesul pentru aceste fructe premium, potrivit lui Soyeon Shim, profesor de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Eve Turow-Paul, expert în tendințe alimentare globale, descrie fructele de lux drept „experiențe alimentare couture”, reflectând dorința de a ieși în evidență într-o cultură alimentară omogenizată. Fructe unice precum pepenii Crown, strugurii speciali, căpșunile albe și mangostanul sunt acum importate în SUA, a remarcat Robert Schueller de la Melissa’s Produce, cel mai mare distribuitor de fructe și legume speciale din țară.

Cu toate acestea, nu toate fructele exotice au avut succes pe piața americană. De exemplu, pepenele pătrat nu a câștigat popularitate.

Pentru majoritatea americanilor, fructele de lux rămân inaccesibile din cauza costurilor ridicate, gospodăria medie cheltuind lunar aproximativ 1.080 de dolari pe alimente.

De ce sunt atât de scumpe unele fructe

Ananasul Pinkglow, modificat genetic pentru a avea pulpa roz, și pepenele Crown, cultivat meticulos pentru o aromă maximă, sunt foarte scumpe datorită caracteristicilor lor unice și proceselor de cultivare care necesită multă muncă.

Căpșunele premium „The Omakase Berry” de la Oishii, cultivate în interior într-o fermă verticală cu climă controlată, au de asemenea prețuri ridicate, de 50 de dolari pentru nouă bucăți. Fructele de pădure sunt ambalate în cutii care pun în evidență fiecare fruct în parte, iar fiecare fruct vândut trebuie să fie perfect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *