Migdalele, foarte eficiente în combaterea constipației / Afecțiunea este frecvent legată de dietă 6 mai Redacția 0 comentarii
FOTO Cum arată „Farfuria pentru alimentație sănătoasă” creată la Universitatea Harvard / Puteți descărca o copie aici 6 mai Ioan Radu 1 comentarii
Un brutar francez își sfidează conaționalii și scoate pe piață croissantul vegan/Crescătorii de vaci pentru lapte se tem că noile tendințe culinare le pun în pericol afacerile / Va avea veganismul succes în Franța? 6 mai George Mănescu 0 comentarii
Consumul produselor pe bază de roșii poate reduce riscul de cancer / O dietă bogată în acestea a fost asociată și cu un risc mai redus de boli de inimă 6 mai Redacția 0 comentarii
Alimente interzise în timpul sarcinii: Ce poate mânca o gravidă de Sărbătorile Pascale 4 mai Isabela Pop 0 comentarii
Ce se mânca de Paști, acum aproape 100 de ani: Pască, supă de cartofi, spanac spaniol, vițel cu bame, colțunași cu creier și sitari la minut / „Mâncărurile vin mereu, fără să-ţi poţi da seama de unde vin şi unde dispar” 4 mai Bratu Alin 0 comentarii
O nouă tendință în restaurantele din Londra: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului 3 mai Sofia Roman 1 comentarii
Trei idei de drob alternativ inspirate de cel de Paște: de carne, de pește, de năut 3 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Peştele, nelipsit de pe masa de Paşte în Deltă / Reţeta, spusă „dintr-o suflare”, a unei plachii din peşte 3 mai Redacția 0 comentarii
Pipiridzi tângâsiti, mâncarea „aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy / Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin de-o oră: Doar patru ingrediente, poți să-l savurezi și cald, și rece 3 mai Andreea Pavel 0 comentarii
Zero waste. Ce faci cu albușurile care îți rămân de la preparatele de sărbători? / Rețetă simplă cu fructe, potrivită în orice sezon 3 mai Ioana Câmpean 0 comentarii
Năutul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate / Este o sursă excelentă de proteine vegetale, vitamine și îmbunătățește starea de spirit 2 mai Redacția 0 comentarii
Ce au mâncat Iisus și apostolii la Cina cea de Taină și ce mâncăruri au fost pictate în reproduceri celebre ale evenimentului / Într-un tablou apare un porcușor de Guineea rumen și apetisant 2 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Preot: Nu se poate spune că se moare de foame în post, dar postul înseamnă înfrânare / Cum prepară părintele, gurmand din fire, shaorma de post 2 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO Festival du Bonheur, pentru gurmanzi și fanii street food care își petrec mini-vacanța pe litoral: Ce poți să mănânci și să bei la evenimentul din Mamaia Nord și la ce prețuri 1 mai Delia Dascălu 1 comentarii
Marcello Mastroianni se ducea la Paris cu paste cu fasole în valiză. O rețetă vegetală veche de milenii, cu infinite variante, ideală de toamna până primăvara 1 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Patronat: Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale; preţuri mai mici cu 10% în acest an / Aurel Popescu: Cred că este din cauza puterii de cumpărare 1 mai Redacția 0 comentarii
Cele mai bune 11 alimente pentru recuperarea musculară de după sală, potrivit nutriționiștilor / Plus: mâncarea care trebuie evitată după efort 1 mai Ioan Radu 0 comentarii
Oamenii de știință lucrează pentru a face o pâine albă mai sănătoasă / Vor să adauge cantități mici de mazăre, fasole și cereale, precum și tărâțe și germeni de grâu 1 mai Redacția 0 comentarii
TRADIȚII Supa de tăiţei cu carne la tuci, fiartă pe foc de lemne, mâncată şi cu lingura şi cu furculiţa 1 mai Redacția 0 comentarii
O familie care s-a întors din Belgia și-a făcut propriul solar în grădină, din dorința de a mânca sănătos / Ce sfaturi au pentru alți oameni interesați de un astfel de proiect bio 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Iată de ce trebuie să introduci mai multe alimente fermentate în mesele tale / Cât de des ar trebui să le consumi? 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Rețetă din Imperiul Roman: Friptură de miel sau de ied cu lapte și miere 30 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Ce să ții minte dacă uiți tot ce citești despre nutriție / Cele mai sănătoase culori pe care trebuie să le ai în farfurie 30 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Mureș: Mămăliga „tocșită” și gălușcele – preparate tradiționale la Sânpetru de Câmpie / Cum se prepară prăjitura din mălai 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Cei mai buni carbohidrați pentru o sănătate optimă – recomandări Mayo Clinic / Carbohidrații sănătoși ajută la digestie, scad nivelul colesterolului și reduc riscul de boli 30 aprilie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV Sondaj: Românii consideră că Grecia și Turcia sunt cele mai atractive țări din punct de vedere culinar / 62% alocă 25-50% din buget mâncării în vacanță / Ce fac respondenții cu animalele de companie când pleacă în concediu? 30 aprilie Adrian Popa 1 comentarii
Cea mai bună brânză din Spania se numește „Don Nicolás” și este obținută din lapte de vacă, la o fermă situată în Insulele Canare 29 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Sucurile și gemurile de fructe, mierea și laptele deshidratat: noi reguli privind etichetarea și compoziția / Autoritățile europene urmăresc o mai bună informare a consumatorilor și combaterea fraudelor alimentare 29 aprilie George Mănescu 0 comentarii
All’assassina, alla diavola, alla marinara. Trei rețete rapide de spaghetti din sudul Italiei bune pentru post dar nu numai 29 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Brânză cu foarte mult usturoi, rețetă din antichitate prezentată de British Museum / Prânzul simplu al unui agricultor 29 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
7 alimente care pot ajuta la creșterea nivelului de testosteron / Hormonul stimulează apetitul sexual și susține sănătatea oaselor și a mușchilor 29 aprilie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Lucruri pe care le vei afla de la nutriționist și pe care nu le poți găsi pe internet 29 aprilie Tania Fântână 1 comentarii
Tochitură de peşte: Mâncarea specială pregătită la Mănăstirea „Movila lui Burcel” / Stareț: „Ceva simplu şi bun, apreciat de toţi cei care au ocazia să-l guste” 29 aprilie Redacția 0 comentarii
INFOGRAFIC Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului și combaterea declinului cognitiv, potrivit Harvard Health / Sunt aceleași care vă protejează inima și vasele de sânge 29 aprilie Redacția 1 comentarii
Cum am preparat acasă prima mea kombucha, la costuri foarte mici / Băutura oferă beneficiile postului intermitent, dar fără înfometare, potrivit unui studiu recent 28 aprilie Corina Popa 2 comentarii
Concurs de pregătit marmeladă, organizat în Marea Britanie / Participă și un penitenciar pentru femei din Statele Unite / Festivalul, inclus în patrimoniul mondial UNESCO 28 aprilie Redacția 0 comentarii
16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului 28 aprilie Redacția 0 comentarii
Alimente și băuturi care îmbolnăvesc inima / La fiecare 30 de secunde un român moare din cauza unui infarct miocardic / Medic cardiolog și internist: ,,Este greu de incriminat un singur aliment” 28 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Cele mai bune 7 fructe bogate în fibre pe care să le mănânci, potrivit unui dietetician / Consumul regulat îi poate ajuta pe cei care suferă de constipație 27 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Deliciile de la Mănăstirea Bujoreni: Ciorba falsă de burtă cu pleurotus şi pâinea de casă cu măsline 27 aprilie Redacția 0 comentarii
Cele mai simple sosuri de roșii de post / Ca și pizza, primul sos de roșii s-a născut tot la Napoli 27 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Acizii grași omega-3 sunt cea mai importantă substanță nutritivă pentru un creier sănătos – Dr. Uma Naidoo, Harvard Health Publishing / Alimentele din care îi obții 26 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Sarmalele, un fel de mâncare care se prepară într-o mulțime de moduri / Maestru bucătar: „Eu nu cred că există casă, în România, în care să nu se fi făcut cândva sarmale” 26 aprilie Redacția 0 comentarii
5 filme, apreciate de critici, în care mâncarea joacă un rol important / Dacă vă pasionează gastronomia, trebuie să vedeți „The Lunchbox” 25 aprilie Ioan Radu 2 comentarii