Pentru prima dată în istorie, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a stabilit limite pentru nivelurile de plumb din alimentele procesate pentru bebeluși / Măsura este, însă, considerată ineficientă: „E prea puțin și prea târziu” 8 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un nutriționist avertizează asupra produselor cu apă adăugată și explică de ce sunt mai scumpe: „Aceasta este o practică frecventă în industria alimentară” 8 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 8 decembrie: Culoarea alimentelor ne influențează percepția gustului 8 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci popcorn zilnic? Deși are un conținut mai mare de antioxidanți decât multe fructe și legume, nutriționiștii recomandă moderație: Consumul excesiv poate provoca balonare, gaze și constipație 8 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De unde vine culoarea măslinelor negre? Există trei metode de prelucrare a fructelor de măslin crude, două dintre ele fiind europene 8 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Repulsia românului față de friptura „în sânge” datează de cel puțin câteva secole / Chef Adi Hădean: „Ceea ce vedem în farfurie atunci când tăiem o friptură gătită «rare» nu e sânge, e mioglobină. Culoarea roșie-roz a mușchiului e dată de oxidarea atomilor de fier din acesta, nu de hemoglobina din sânge” 8 ianuarie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Ziaristă americană de la Daily Mail, după luna de miere la Roma și monitorizarea glicemiei: Pastele și pizza în Italia sunt mai bune, mai sănătoase, nu balonează și nu provoacă vârfuri glicemice 8 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%/ Consumul regulat de alcool agravează acest risc, conform unui nou studiu 8 ianuarie Redacția 0 comentarii
Celebra banană de 6 milioane de euro a devenit desert. Costă 15 euro și poafe fi savurată într-un local de fine dining de la Milano 8 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vrei să slăbești? Bea miere cu apă caldă! Ce alte beneficii mai poate aduce băutura pentru sănătatea ta 8 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cafeaua provoacă inflamație? Dietetician: Polifenolii din cafea par să oprească radicalii liberi, dar consumul excesiv poate provoca inflamații indirect, prin perturbarea somnului 8 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum să înfrunți depresia post-sărbători? Simplu! Specialiștii Clinicii Mayo și cei de la Harvard Health Journal îți recomandă să mănânci sardine la conservă pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit 8 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum scapi de kilogramele acumulate de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): Sunt multe moduri în care poți să slăbești. Sute, mii de moduri. Alege unul de care să te poți ține o perioadă mai lungă de timp 8 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Lipii de mălai pentru micul dejun, o versiune fără gluten. Dacă aceeași compoziție o modificăm puțin și o coacem în cuptor, obținem un clasic cornbread american 8 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O nutriționistă a făcut topul celor mai bune diete pentru pierderea rapidă a greutății/Totuși, ea recunoaște că rezultatele acestora nu se mențin, pe termen lung 7 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce ar trebui să știi despre ghimbir / Cum îl folosești, cum îl cureți cel mai ușor și cum păstrezi acest aliment extrem de versatil 7 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 07 ianuarie: Fructul kiwi a fost numit după pasărea simbol a Noii Zeelande, din motive politice 7 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Când au apărut primele fabrici de paste făinoase în Țara Românească. „Doi muncitori goi până-n brâu, se așezau spate-n spate; li se lipeau bulgării de aluat de spinare și, tot frecându-se unul de altul, frământau coca albă și strălucitoare din care se fabrica delicioasa fidea” 7 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Banalul hot-dog te bagă la închisoare, în Coreea de Nord/ Dictatorul Kim Jong Un îi trimite la muncă forțată pe cei care îndrăznesc să mănânce celebrul cârnat 7 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un profesor de imunologie a devenit propriul „cobai” pentru a descoperi secretul longevității / A încercat diverse metode populare: înotul în apă rece, consumul de suc de sfeclă și dietele restrictive. Rezultatul? „O masă de fast-food cu prietenii este mai benefică decât o viață de quinoa mâncată singur” 7 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Idei de cină caldă după excesele de sărbători. Supă de fasole cu varză și alte legume, carne doar opțional. Rețetă de pus în portofoliu, dacă vrem să slăbim 7 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Consumul de avocado zilnic, asociat cu alegeri alimentare mai bune / Un studiu arată că ajută la îmbunătățirea calității dietei 7 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Ouăle depozitate incorect au un risc crescut de contaminare cu Salmonella / Cele murdare cu fecale de pui sunt cele mai expuse 7 ianuarie Redacția 1 comentarii
Ghid pentru prăjirea cafelei acasă / Dacă ai un air fryer, totul e mult mai simplu 7 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Actorul Marius Florea Vizante: „Șansa face că noi, actorii, nu avem de multe ori treabă dimineața pentru că lucrăm în a doua parte a zilei. Așa că te apuci de gătit. Mă laud că știu să fac niște ciorbe bune” 7 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii
De ce ne balonăm atunci când avem gustări foarte dese / Nutriționistul Tania Fântână vine cu trucuri împotriva ronțăitului foarte des: „Stabilește mese regulate, mănâncă încet și bea apă” 7 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Top 3 alimente care conferă energie. Toate sunt specifice micului dejun sau gustărilor de peste zi 7 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cea mai sănătoasă masă din lume/ Meniul, formulat științific, este plin de superalimente, a fost creat de o echipă de nutriționiști și include chiar și desert 6 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum poți să reîmprospătezi pâinea care a început să se usuce. Trei metode infailibile pentru a readuce pâinea la viață 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Culoarea contează. Ce indicații ne poate da intensitatea cromatică a gălbenușului de ou. Sunt mai sănătoase cele portocalii? 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de cină la gura cuptorului. Shepherd’s Pie, o tartă tradițională irlandeză, cu sos de carne dedesubt și piure de cartofi deasupra 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă te pasionează tot ce ține de tehnica barbecue, iată ce ar trebui să știi despre reacția Maillard. Este responsabilă pentru gustul și culoarea cărnii la grătar, dar nu numai 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Tudor Chirilă a cumpărat o casă în Porumbacu de Sus (Sibiu) și a inclus-o în circuitul turistic: „Mă gândeam ce mișto ar fi ca un chef, la plita asta, să-mi pună un pahar de vin românesc bun, el să gătească și să povestim” 6 ianuarie Redacția 0 comentarii
Are banana prea mult zahăr? Iată adevărul despre carbohidrații, caloriile și nutrienții din acest fruct și ce beneficii pentru inimă aduce el 6 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O idee prânz de tranziție dinspre sărbători spre revenirea la activitățile curente. Trippa con fagioli, o rețetă tradițională italiană de burtă de vită cu fasole, ca o tocană 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Andes mints, un fel de strămoș neoficial al After Eights. Cum poți replica acest desert simplu și rafinat, din doar trei ingrediente 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
10 mituri despre cafea, explicate de o publicație de specialitate. Care cafea are mai multă cofeină, cât este de tare cafeaua în raport cu ceaiurile și de ce originea unică e ceva de facto imposibil 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Caracatiță cu spumă de goji, caviar cu lămâie tailandeză și caise din Guatemala la masa de Anul Nou? Ce este gastrosnobismul și cum a luat naștere ca manifestare extremă a foodismului, în contextul atenției pentru alimentația de calitate 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Băuturile răcoritoare obișnuite care conțin zahăr pot fi mai periculoase dacă sunt consumate curent, decât o prăjitură consumată din când în când / Cresc riscul de infarct si AVC 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nouă obligativitate la nivelul UE: Producătorii trebuie să indice pe ambalaj originea mai multor alimente. Pe listă sunt fructele uscate și oleaginoase, ciupercile necultivate, șofranul, caperele, fructele și legumele proaspete ambalate 6 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Zece legume și alimente vegetale ale lunii ianuarie și motive justificate să le mănânci/ Te ajută să slăbești, sunt ieftine, gustoase și versatile 5 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Jennifer Aniston dezvăluie secretul siluetei sale: Folosește condimente slab calorice, pentru a da un plus de gust meselor sale/ Gustările preferate ale actriței sunt pop-corn-ul și shake-urile 5 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce alegem, orez brun sau quinoa? Dieteticienii susțin că ambele sunt cereale integrale sunt benefice, dar quinoa are câteva avantaje nutriționale 5 ianuarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idee de cină / Somon la cuptor cu sparanghel, unt și lămâie, un deliciu aromatizat cu mărar 5 ianuarie Redacția 1 comentarii
Cum a „umplut” foametea din India bibliotecile americane: Povestea fascinantă a „PL-480”, programul diplomatic menit să rezolve o criză alimentară care a ajuns să creeze o punte culturală între India și SUA 5 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un strop de creativitate în bucătăria ta / Cum să folosești resturile de la o masă îmbelșugată, pentru a obține preparate noi și delicioase 5 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Da, ciupercile se pot păstra la congelator / Câteva sfaturi utile care te vot ajuta să le păstrezi proaspete mai multă vreme 5 ianuarie Redacția 0 comentarii
Paste cu legume, o rețetă delicioasă și rapidă pentru un prânz ușor / Totul într-o singură cratiță, gata în 20 de minute 5 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO Roscón de Reyes – colacul cu fructe confiate și apă de azahar, pe care spaniolii îl pregătesc pentru Sărbătoarea Regilor 5 ianuarie Ioana Costescu 0 comentarii