Fermierul Emil Turdean recoltează sfecla de zahăr: ”am obținut peste 85 de tone per hectar”; unde livrează producția?

Fermierul Emil Turdean recoltează sfecla de zahăr: ”am obținut peste 85 de tone per hectar”; unde livrează producția? Fermierul Emil Turdean recoltează sfecla de zahăr: ”am obținut peste

Pe fermierul clujean Emil Turdean l-a prins răsăritul soarelui pe tarla, la recoltat de sfeclă de zahăr. Agricultorul, recunoscut pentru pozițiile sale tranșante față de conducătorii vremelnici ai instituțiilor statului, a trimis azi site-ului Lantulalimentar.ro câteva fotografii și două clipuri video realizate în timp ce conducea tractorul cu remorcă în urma mașinii agricole care smulgea din pământ căpățânile de sfeclă de zahăr și le depunea în buncăr. De acolo, acestea sunt ejectate, pe bandă, în remorca tractorului. 

Fermierul Emil Turdean se declară încântat de munca în zori, în timp ce ascultă muzică și vorbește prin stație cu conducătorul mașinii de recoltat, care se află la o distanță de 15 – 20 de metri, în fața tractorului:

Combainerul: ”După ce golim, mă uit să vedem câte arii ( 1 ar = 100 mp, n.m. ) facem la un buncăr plin”.

Fermierul: ”Bine, bine … Așa decurge o duminică minunată, de dimineață …Cum se pregătește zahărul…De asta merită trăită viața. Pentru provocări.

După ce mi-a trimis fotografiile și clipurile video, pe whatsapp, din timpul recoltării, fermierul Emil Turdean a precizat că producția la hectar este de ”peste 85 de tone la hectar”. L-am întrebat imediat dacă recolta de sfeclă de zahăr din ferma sa merge la ”la Luduș”, adică la fabrica de zahăr, cumpărată recent de doi antreprenori români de la compania franceză Tereos. 

Emil Turdean, care deține funcția de președinte al Cooperativei ”Podișul Transilvaniei”, mi-a răspuns simplu: ”Da”.

Un răspuns cu valoare informațională ridicată: fabrica de zahăr de la Luduș cumpără, în această toamnă, sfeclă de zahăr de la fermierii din Ardeal. 

foto cover Emil Turdean

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *