Fermieri români, membri ai cooperativelor agricole din UNCSV, vizitează grupul cooperativ agricol și agroalimentar OXYANE din Franța, cu o cifră de afaceri de aproape 850.000.000 de euro

schema de ajutor

Managerii unor cooperative agricole din România, Grecia și Estonia vizitează în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie, cooperative agricole din Franța, în cadrul unui proiect european ERASMUS+ ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole – GGPAC”, cu numărul de proiect 2021-1-RO01KA220-VET-000025577.

În cea de-a treia zi a programului ( 29.11.2023 ), fermierii oaspeți au vizitat grupul cooperativ agricol și agroalimentar OXYANE din localitatea La Côte Saint-André, Franța, condus de Raphaël Comte (director de marketing), Anne-Lise Nicoud (Manager zonal), Jean-Yves Colomb (președintele consiliului de administrație), Georges Boixo (director general) și Véronique Unternaher (director de comunicare).

Oxyane este un grup cooperativ agricol și agroalimentar prezent în 10 regiuni din Franța, oferind o varietate de profesii și competențe complementare dedicate sprijinirii fermierilor. Flexibilitatea și orientarea către oameni reprezintă puncte cheie ale modelului cooperativ Oxyane.

Cu peste 7.000 de fermieri activi și aproape 2.000 de angajați, Grupul cooperativ OXYANE se angajează să construiască o agricultură viabilă în viitor și să promoveze spiritul de cooperare, îndeplinind așteptările societății, mediului, consumatorilor și comunității în general.

Câteva date:

1. Fabrică de Furaje și Producție:

• Capacitate de tocare: 600 de tone pe zi, 25 de tone pe oră.

• 30 de camioane procesate zilnic.

• Operare de luni până vineri, cu excepții rare în weekend.

• Producție de furaje pentru toate speciile de animale.

• Procesarea cerealelor din cooperativă în Fabrica de Nutriție Comercială (FNC).

• Control strict al calității, inclusiv teste de probă pentru rețete timp de un an.

2. Producție și Diversitate:

• 1800 de rețete diferite.

• 73 de celule pentru diversificarea produselor.

• Capacitatea de a produce simultan 5 rețete diferite, plus făina în mod continuu.

• Achiziționarea premix-urilor și furnizarea rețetelor corespunzătoare.

3. Silozuri și Depozitare:

• Două părți de silozuri, una dedicată furajelor.

• Capacitate totală de 40.000 de tone, cu o operare anuală de 75.000 de tone.

• Depozitare separată pentru soia, pentru a evita contaminarea grâului destinat consumului uman.

• Monitorizarea constantă a tuturor silozurilor din camera de control.

4. Infrastructură și Investiții:

• Lift pentru manipularea mărfii la 200 de tone pe oră.

• Uscător cu o capacitate de 200 de tone pe oră/procent.

• Construcția unui depozit suplimentar de 25.000 de tone pentru soia.

• Cifra de afaceri de 839 de milioane de euro.

• Suprafața totală a cooperativei este de 173.000 de hectare, implicând 7000 de fermieri si 1943 de fermieri colaboratori.

”Vizita la Oxyane a oferit managerilor cooperativelor agricole o perspectivă detaliată asupra operațiunilor complexe și a angajamentului ferm al cooperativei în promovarea unei agriculturi durabile și a colaborării eficiente” a notat pe pagina sa de facebook, Florentin Bercu, director executiv UNCSV ( Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal ). 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *