„Delicios și sănătos”, o combinație dificil de obținut: 6 dieteticieni prezintă preparatul lor favorit, care este în același timp sănătos

dieteticieni, retete sanatoase, recomandari, legume la gratar Sursa foto: Pixabay (colaj G4Media)

Găsirea unui echilibru între mâncarea sănătoasă și delicioasă poate fi o provocare, dar este realizabilă. Dieteticianul Natalie Carroll subliniază importanța savurării alimentelor pentru o dietă echilibrată, care ar trebui să includă grăsimi sănătoase, proteine, carbohidrați și micronutrienți din fructe și legume, potrivit Business Insider. Publicația a vorbit cu mai mulți nutriționiști pentru a afla preparatele lor preferate care sunt și sănătoase.

1. Legume la grătar și halloumi cu un strop de ulei cu ierburi

Preferata lui Natalie Carroll, această mâncare combină brânza halloumi la grătar și legume precum dovlecei, ceapă roșie, ardei gras și sparanghel, amestecate în ulei de măsline și ierburi. Se servește cu lipie pita caldă și un strop de ulei cu ierburi pentru o masă nutritivă și bogată în fibre.

2. Somon la cuptor cu o garnitură crocantă

Rețeta preferată a dieteticianului Nichola Ludlam-Raine include file de somon acoperit cu un amestec de iaurt grecesc și biscuiți de secară zdrobiți. Se asociază cu orez sau cartofi dulci la cuptor și verdețuri precum fasole verde, broccoli cu tulpină fragedă și sparanghel.

3.Ardei grași umpluți

Ardeii grași umpluți ai lui Marika Mancino sunt umpluți cu un amestec de ou, ton, capere și cușcuș.

4. Orez cu conopidă și cremă de ciuperci

Dieteticianul vegan Julieanna Hever adoră acest fel de mâncare dens în nutrienți, preparat cu orez cu conopidă, un sos cremos pe bază de caju și ciuperci mixte. Ierburile proaspete opționale precum cimbrul, rozmarinul și salvia, împreună cu varza kale, sporesc aroma.

5. Supă de roșii și dovlecei

„Cea mai bună supă” a lui Clare Thorton-Wood este o preferată a familiei sale. Este făcută cu dovlecei, roșii tocate, linte roșie și bulion de legume, apoi amestecată și acoperită cu brânză rasă și un mix de semințe. Această supă este o modalitate simplă de a obține două porții de legume, plus proteine, fibre și calciu.

6. Pui cu chiftele Kofta

Chifteluțele kofta (turcești) de pui sunt recomandate de dieteticianul Samar Kullab. Preparate cu pui, pătrunjel, ceapă și condimente, sunt prăjite la air fryer și servite cu varză roșie murată, roșii cherry prăjite și orez basmati pentru o masă colorată și bogată în nutrienți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay (colaj G4Media)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *