Cum să prepari un mic dejun în stil franțuzesc

croissant Foto: Pexels

Micul dejun este o parte clasică a culturii franceze, chiar dacă nu este cea mai importantă masă a zilei pentru francezi. Pentru aceștia prânzul ocupă acest loc, dar au și specialități pe care le servesc dimineața: croissantele cu unt sau baghetele proaspăt coapte.

Așadar, fie că doriți să faceți un mic dejun ceva mai interesant sau pur și simplu doriți să încercați ceva nou, un mic dejun tradițional francez ar putea fi exact ceea ce vă trebuie.

Cheia unui mic dejun tipic franțuzesc este dulcele, servit cu cafeaua, care reprezinta o necesitate comună. Deși veți găsi unele mic dejunuri franțuzești sărate, în mod normal se preferă dulciurile, conform thegoodfoodnetwork.

Croissant

Croissantele ar putea fi una dintre cele mai versatile mâncăruri pentru micul dejun. Nu numai că e rapid, putând fi pus în geantă sau în buzunar dacă sunteți pe drum, dar poate fi și dulce sau sărat. Varietatea de arome este semnificativă, există:

Pain au chocolat: opțiunea dulce, cu fulgi și ciocolată indulgentă.

Croissant cu migdale: varianta dulce, cu nuci, umplută și acoperită cu migdale.

Croissant cu șuncă și brânză: versiunea savuroasă cu șuncă și brânză, care este delicioasă atunci când este încălzită

Sau există croissantul simplu, ușor uns cu unt sau gem.

Acesta este probabil motivul pentru care a trecut testul timpului, iar popularitatea sa s-a extins și în afara Franței, unde este considerat un simbol al culturii sale.

Clătite

Un fel de mâncare pentru micul dejun care consumă puțin mai mult timp (după standardele franceze), clătitele sunt ca o pânză albă dulce și delicioasă, pe care o puteți acoperi cu orice garnitură doriți pentru a face feluri de mâncare variate.

Există două tipuri de clătite:

Clătite dulci: Clătite dulci sunt de obicei acoperite cu toppinguri precum zahăr, gem, nutella sau fructe proaspete.

Clătite sărate: Acestea sunt clătite sărate care sunt de obicei acoperite cu brânzeturi, șuncă, ouă și chiar legume precum ciuperci și spanac.

Când vine vorba de micul dejun, nu veți vedea prea mulți francezi mâncând clătite sărate. În schimb, își vor satisface pofta de dulce cu cele dulci.

Brioche

Dacă sunteți în căutarea unui alt preparat franțuzesc pentru micul dejun, atunci brioche trebuie să fie alegerea. De zeci de ani, francezii iau brioșe din cafenele și supermarketuri și le pun în geantă, păstrându-le pentru când au timp să le mănânce.

Faptul că este o gustare rapidă și ușoară nu înseamnă totuși că nu este delicioasă. Aromele bogate și profunde de unt sunt unul dintre motivele pentru care este încă o gustare rapidă la micul dejun pentru francezi.

Sfat: Pentru a mânca cu adevărat ca francezii, combinați brioche-ul cu suc proaspăt de portocale.

Pâine prăjită franțuzească

Acest mic dejun de origine franceză este un pic mai decadent și mult mai caloric. Pentru cei care nu au avut plăcerea, pâinea prăjită franțuzească (cunoscută și sub numele de ,,pain perdu”) este o felie groasă de pâine înmuiată într-un amestec de ou, lapte, zahăr și extract de vanilie și apoi prăjită ușor, de obicei în unt. Rezultatul final este o pâine bogată, dulce, sățioasă, care poate fi unsă cu sirop de arțar și acoperită cu bacon.

Fructe, iaurturi și brânză

Francezii savurează frecvent fructe, iaurturi și brânzeturi la micul dejun. Este opțiunea pentru cei care caută ceva mai sănătos. După cum probabil v-ați dat seama până acum, francezilor le place să păstreze micul dejun simplu și vor mânca adesea fructe și iaurt împreună, uneori cu cereale precum muesli sau vor savura niște brânză ușoară cu pâine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *