Se poate folosi și la torturi dar merge și cu biscuiți, fursecuri, pancakes, clătite. Dar cel mai bine își exprimă valoarea în cel mai simplu preparat al verii pe post de desert: fructe în pahar, cremă deasupra și un fursec în vârf. Nu mai mult de unul.
Nu conține unt și are un nivel caloric limitat. Iar faptul că se poate conseva până la 4-5 zile în frigider închisă ermetic echivalează deja cu o invitație la a o încerca. E nevoie de doar patru ingrediente simple și disponibile în comerț.
Ingrediente pentru 2 porții
250 g lapte de cocos
50 g zahăr
30 g amidon pentru dulciuri
20 g faina de cocos
Procedeu
Se amestecă direct într-o oală de dimensiuni medii făina de cocos cu amidonul, apoi și cu zahărul.
Se adaugă câte puțin lapte de migdale și se amalgamează.
Se așează pe flacăra cea mai mică a aragazului și se amestecă permanent până crema începe să se densifice.
Se transferă într-un bol, se acoperă imediat cu peliculă ca să nu se formeze crusta, și se lasă să se răcească.
Opțional, se poate adăuga la final și o notă de vanilie, se completează foarte bine cu cea de cocos.
Se folosește rece de la frigider.
Cu ce fructe merge crema de cocos
Prin definiție, se potrivește cel mai bine cu fructele exotice, cum ar fi mango, papaia, kiwi,maracuja, banane. Dar este o cremă atât de versatilă că merge de minune și cu piersici, caise, căpșuni, cireșe, vișine, pepene galben, pere, prune, struguri.
La modul ideal, se poate servi și peste o salată de fructe rece sau, și mai interesant: o clătită întinsă pe farfurie, cremă de cocos și fructe, rulată și mâncată cu cuțit și furculiță. Cât mai reci. Dacă e greu de rulat pentru că am exagerat cu crema și fructele, se poate mânca foarte ușor și desfăcută.