Contaminanții cu densitate mică din carnea de pește, detectați cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație/Aparatul XR75 DualX+, folosit și în industria avicolă

peste, contaminanti, inspectare a alimentelor foto: pexels.com/@Huy Phan

O companie, unul dintre liderii la nivel global în tehnologia de inspectare a alimentelor, a lansat echipamentul cu raze X, numit XR75 DualX+, utilizabil în industria globală de procesare a peștelui, anunță site-ul frozenfoodeurope.com.

Evenimentul are loc imediat după introducerea extrem de reușită a noii tehnologii, în sectorul avicol.

Lansarea XR75 DualX+ de către compania Anritsu Ltd înseamnă tehnologie de ultimă generație pe o piață globală evaluată la 624 miliarde de dolari, în 2023. 

Tehnologia de numărare a fotonilor, susținută de un algoritm unic care vizează în mod specific contaminanți de densitate scăzută, cum ar fi oasele de pește, oferă imagini mai clare, ceea ce înseamnă capacități de detecție superioare și rate de eroare mai scăzute. 

Noul senzor cu energie dublă depășește limitele performanței de detecție convenționale, oferind o siguranță a produsului de neegalat pentru produse de pește extrem de populare, incluzând somon, ton, pește mărunțit, pește vrac și multe altele.

XR75 DualX+ este, de asemenea, ideal pentru detectarea oaselor de pasăre și a altor fragmente fine. Recalibrat pentru a lucra cu produse mai groase și cu suprafețe extrem de inegale, sensibilitatea îmbunătățită a senzorului detectează oase mici, metale fine și contaminanți de densitate scăzută. Acesta detectează fiabil cei mai mici contaminanți, dincolo de standardele stricte de igienă la nivel mondial.

Tehnologia începe deja să câștige aprecieri pentru designul său ingenios, fiind premiată oficial cu Premiul pentru Inovație la lansarea sa pe piața italiană la show-ul Cibus Tec.

Michael Stuart, directorul de vânzări al Anritsu pentru Europa, a explicat: „Noul senzor a permis captarea de imagini de înaltă rezoluție și a îmbunătățit performanța în detectarea metalelor fine și a oaselor mici, descoperind contaminanți cu un diametru mai mic de 1 mm. Acest lucru este deosebit de vizibil la aplicațiile pentru produse de pește care au o grosime mai mare de 40 mm. Modelul DualX+ este un pas tehnologic incredibil înainte.”

Compania anticipează că lansarea DualX+ în industria globală de procesare a peștelui va duce la o creștere pozitivă a detectărilor, rezultând într-o creștere semnificativă a siguranței consumatorilor și a calității produselor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/@Huy Phan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *