Comparator de salarii: Un lucrător dintr-o pizzerie câștigă mai mult decât un angajat dintr-o shaormerie în România

salarii, pizzerie, angajat, shaormerie Sursa foto: PxHere

Un angajat dintr-o pizzerie are un salariu mediu de 3.000 de lei net în România, în timp ce unul dintr-o shaormerie câștigă 2.700 de lei net, conform Salario, comparatorul de salarii realizat de către eJobs, informează Libertatea.

În întregul sector fast-food, salariul mediu este de aproximativ 3.000 de lei. Sunt și companii care oferă mai mult. De exemplu, Premier Restaurants România, firma care operează franciza McDonald’s în România, are posturi deschise pentru „manager trainee” în care oferă un pachet salarial de până la 4.000 de lei net. Suma este compusă din salariu fix, tichete de masă în valoare de 30 de lei pe zi, sporuri și alte bonusuri. Manager trainee este un angajat pregătit pentru a deveni manager.

Datorită salariilor sub media pe economie, industria fast-food se confruntă cu o fluctuație mare de personal. „Industria fast-food se confruntă cu o fluctuație mare de personal, tocmai din cauza salariilor destul de mici în această arie, de regulă sub media pe economie. Totuși, veniturile celor care lucrează într-un fast-food depind atât de rolul ocupat, cât și de dimensiunea companiei. Mai mult, în cazul marilor lanțuri de tip fast-food, angajatorii investesc atât în atragerea de candidați, cât și în păstrarea lor, creând diverse programe de internship și punând la dispoziția angajaților planuri de dezvoltare în carieră bine puse la punct, beneficii suplimentare și oportunități de avansare”, a declarat Raluca Dumitra, șefa departamentului de marketing al eJobs.

CITEȘTE ȘI INTERVIU Alex Gafițianu, cofondator Zano, pizzeria din Iași inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa: Vrem să oferim experiența cât mai multor oameni, inclusiv din alte orașe / Am contactat 70 de pizzaioli renumiți din Italia, i-am „bombardat” cu mail-uri, mesaje și telefoane

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *