Cel mai mare festival de barbeque din Europa se va desfăşura în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov / 200 de chefi din zece țări vor găti la GrillFest / Premiera absolută: burgerul din carne de crocodil

grill fest, gratar, barbeq Sursa Foto: Facebook/ Grill Fest

A doua ediţie a GrillFest, cel mai mare festival de barbeque din Europa, se va desfăşura în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov, unde, pe o suprafaţă de peste 100.000 mp, cei 50.000 de participanţi aşteptaţi se vor întâlni cu 200 de chefi din 10 ţări.

Conform unui comunicat al organizatorilor, evenimentul de cultură gastronomică, care celebrează arta gătitului cu foc şi fum, aduce în faţa publicului cei mai importanţi jucători din industria cărnii din România, reprezentanţi de top ai segmentului barbeque din România şi alte 10 ţări, tendinţe şi tehnici de barbeque din jurul lumii, obiceiuri nutriţionale sănătoase şi o premieră absolută- burgerul din carne de crocodil.

Festivalul va include peste 50 de standuri de barbeque în 8 zone cu tematici diferite, unde vor fi pregătite aproximativ 100 de tone de produse de grătar, utilizând cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling şi smoking în stil american, brazilian, argentinian, turcesc, korean şi balcanic. În cele 3 zile de festival, participanţii se vor putea bucura de show-uri şi demonstraţii live din domeniul barbeque, expoziţie de grătare profesionale, concursuri pentru amatori şi profesionişti, concerte, activităţi pentru copii, zona de fitness şi cina la înălţime în cel mai mare balon cu aer cald din România.

“Prin conceptul GrillFest ne-am dorit să aducem împreună reprezentaţii din industria cărnii, chefii şi publicul larg într-un cadru menit să dezvolte cultura barbeque locală şi, în acelaşi timp, să punem pe harta internaţională un eveniment de referinţă pentru industria cărnii, un segment important pentru România. Anul acesta ne aflăm la a doua ediţie şi deja avem parteneri invitaţi din 10 ţări, alături de cei mai importanţi reprezentanţi locali. Aşteptăm publicul să îi cunoască şi să se bucure de preparatele lor la cel mai mare festival de barbeque din Europa, organizat chiar aici, în România”, a declarat Eugen Capră, organizator GrillFest.

În cele opt zone de barbeque cu specialităţi diferite – Vită-Oaie, Porc, Pui, Curcan, Vânat, Peşte, Mix (burgeri, cârnaţi, mici) şi Barbeque Carousel participanţii sunt invitaţi să descopere cele mai bune produse de barbeque, reţete tradiţionale, dar şi preparate speciale din diferite ţări, într-o călătorie gastronomică în jurul lumii.

“GrillFest este cu siguranţă un eveniment care poate concura cu orice festival de barbeque din lume şi cred că o astfel de întâlnire între industrie, chefi şi public contribuie semnificativ la dezvoltarea culturii noastre gastronomice. Va fi o desfăşurare de forţe extraordinară din care mă bucur să fac parte”, a spus Orlando Zaharia, chef şi ambasador GrillFest.

Toţi cei care vin la GrillFest vor putea degusta preparate create de chefi celebri din Brazilia, SUA, Turcia, Germania, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Spania şi Belgia. Vedeta culinară a GrillFest 2024, în premieră absolută în România, este burgerul din carne de crocodil, o adevărată specialitate braziliană, ce va fi pregătit live, în faţa publicului, la Barbeque Carousel de către Chef Paizao, ambasador GrillFest şi invitat special din Brazilia.

“În Brazilia există o adevărată cultură a grătarului, iar festivalurile de profil, pe lângă distracţie şi preparate delicioase, contribuie şi la promovarea obiceiurilor culinare sănătoase, pentru că publicul descoperă hrană nutritivă, învaţă cum să aleagă o bucată de carne de calitate, cum să o prepare şi ce legume să pună alături pentru o masă echilibrată. Sunt entuziasmat să mă alătur GrillFest, cel mai mare festival de barbeque din Europa, şi să pot aduce în faţa publicului o experienţă de barbeque autentic braziliană de care sper să se bucure”, a afirmat Paizao, chef şi ambasador GrillFest.

De asemenea, în cele 3 zile de festival, participanţii vor avea parte de concerte live oferite de artişti precum Loredana & Agurida, Damian & Brothers, Viorica & Taraful Clejanilor, Puya, Connect-r, Diana Matei & Taraful Cleante.

Sursa Foto: Facebook/ Grill Fest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *