Ceapa verde din Egipt, cerută pe piața germană, din cauză că producția autohtonă este întârziată cu câteva săptămâni, ca urmare a frigului persistent

bihor

Temperaturile scăzute din mai multe zone legumicole ale Germaniei au provocat întârzieri de dezvoltare a unor legume, cu câteva săptămâni. Acest lucru este valabil și pentru ceapa verde de primăvară, motiv pentru care oferta disponibilă, în prezent, nu este suficientă pentru a acoperi întreaga cerere, nici pe piața internă germană, nici pe alte piețe europene, precum Marea Britanie și Franța. Această situație reprezintă un atuu pentru producătorii de ceapă verde din Egipt. 

Primele produse germane au fost disponibile de la începutul lunii aprilie, dar în cantități limitate. „În mod normal, cumpărătorii trec imediat la mărfuri agricole autohtone imediat ce ajung pe piață. Cu toate acestea, continuăm să observăm o cerere ridicată și stabilă pentru produse egiptene”, spune Sarwat Radwan, director general al AKL ExoFresh GmbH, cu sediul în Dortmund, Germania, și un specialist în importurile egiptene de fructe.

El subliniază, de asemenea, diferența semnificativă de preț între ceapa internă și cea egipteană. „Verdețurile germane obținute în câmp deschis au fost comercializate în urmă cu câteva zile cu până la 2 €/cutie mai scump decât cele importate din Egipt, cu avionul. Cu toate acestea, calitatea și calibrarea mărfurilor joacă, de asemenea, un rol semnificativ. Ceapa cu frunze mai lungi, cultivată în ferme mici și preferată de retaileri, ajunge pe piață din ce în ce mai mult, începând din această săptămână”, descrie Radwan.

Specialistul egiptean nu exclude posibilitatea ca în următoarele săptămâni să fie mai multe produse agricole egiptene. Spune Radwan: „Atâta timp cât starea vremii și, prin urmare, disponibilitatea produselor autohtone, nu se îmbunătățește, iar egiptenii exportă în mod continuu ceapă de primăvară de înaltă calitate, presupun că mulți cumpărători vor continua să se bazeze pe produse importate de la noi”.

foto cover lantulalimentar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *