Primul restaurant din România va fi deschis în 2026 în Promenada Mall. Chili’s oferă mâncare americană, mâncare bazată pe preparatele populației Tejano (texani de origine mexicană), dar și preparate influențate de bucătăria mexicană. În acest moment, există un singur restaurant Chilli’s în Uniunea Europeană, în cadrul bazei Ramstein Air Base din Germania. Iată ce se găsește în meniul acestuia:
Vinuri
Vinurile sunt prezente în meniul, regăsindu-se vinul roșu (Merlot și Cabernet Sauvignon), alb (Chardonnay și Pinot Grigio) și dulce (Moscato și Zinfandel Alb)
Aperitive
Pentru început, meniul oferă aperitive potrivite pentru a le împărți cu cineva. De la tipuri diferite de queso skillet, rulouri de ouă sud-vestice, la bucățele crocante de brânză cheddar. De exemplu, queso alb și spanac tocat, acoperit cu brânză rasă, pico de gallo făcut în casă, guacamole proaspăt, queso fresco și cilantro tocat, servit cu chipsuri și salsa.
Rulouri de ouă sud-vestice, tortilla de făină crocantă, pui, fasole neagră, porumb, brânză Jalapeño Jack, ardei roșu, spanac, servite cu avocado-ranch (dressing).
Salate
Pentru cei care doresc ceva mai ușor, în meniul se regăsesc și câteva salate precum salată de pui buffalo dezosat (pui crocant pane manual, amestecat cu sos Buffalo picant, bacon, brânză albastră sfărâmată, pico făcut în casă și benzi de tortilla cu ranch făcut în casă pe salată verde mixtă), salată de pui Santa Fe (pui cu chili, pico făcut în casă, avocado, coriandru, fâșii de tortilla, sos ranch făcut în casă și un strop de sos picant Santa Fe pe salată verde mixtă, cu crispers de pui), cât și salata casei (roșii, ceapă roșie, castraveți, brânză rasă, crutoane cu usturoi și dressing la alegere).
Sendvișuri
Toate sandvișurile sunt servite cu cartofi prăjiți, fiind incluse mai multe feluri. Sendviș cu pui și sos ranch (pui crocant pane manual cu sos Buffalo picant, roșii, salată verde, sos ranch făcut în casă pe o chiflă brioche), sandviș cu pui Cajun (piept de pui picant la grătar în stil Cajun, brânză Jalapeño Jack, salată verde, roșii, murături, sos ancho-ranch, petale de ceapă), cât și sendviș cu pui la grătar (cu bacon, roșii, salată verde, brânză elvețiană, dressing cu miere și muștar).
Supe
Într-un restaurant Chilli’s servește supe. Printre acestea: Chili original (un amestec consistent de carne de vită tocată, ceapă și mirodenii specifice fiert lent în sos de roșii, acoperit cu brânză și benzi de tortilla), supă încărcată cu cartofi copți (acoperită cu bacon, brânză rasă, ceapă verde) sau supă enchilada de pui (pui tăiat cubulețe într-un bulion cremos pe bază de roșii, acoperit cu benzi de tortilla, brânză rasă).
Burgeri
Totodată, în meniul unui restaurant Chilli’s se regăsesc varietăți interesante de burgeri, la care se pot adăuga, în funcție de preferințe și brânză, bacon, felii de avocado, chilli original, cartofi prăjiți. De exemplu, găsim acolo burger cu avocado și bacon dulce (miere-chipotle aioli, murături, ceapă rumenită, brânză cheddar, bacon dulce cu agave și avocado crocant), burger doar cu bacon (acest clasic este stratificat cu felii de bacon, cheddar, murături, salată, ceapă roșie, roșii și maioneză) și burger cu guacamole (guacamole, brânză elvețiană, jalapeńos, ardei gras roșu și verde, ceapă prăjită, maioneză).
Atrage atenția Sizzling Fajitas, fajita trio, cu steak, creveți și pui. Acest preparat include ardei gras și ceapă, acoperit cu coriandru. Servit cu orez, fasole neagră și tortilla de făină, smântână, pico, salsa și cașcaval ras, incluse în pachet. Guacamole servit la cerere.
Secțiunea din meniu FreshMex include diverse feluri de quesadillas. Quesadillas cu șuncă și sos ranch (pui sau friptură, brânză rasă, condimente chile, bacon, ranch făcut în casă, servite cu pico făcut în casă, smântână, ancho-chile ranch), Quesadillas Santa Fe (pui sau friptură, salsa de porumb și fasole neagră, brânză rasă, sos picant Santa Fe, sos Santa Fe picant, servite cu pico făcut în casă, smântână), quesadillas vegetariană (spanac, brânză mixtă, sos Santa Fe picant, ceapă caramelizată).
Meniul cuprinde creveți și mușchi sizzling miere-chipotle. Printre sortimente se numără creveți și mușchi sizzling miere-chipotle (glazurați cu miere-chipotle, servit cu piure de cartofi și broccoli aburit).
Specialități în meniu
În meniu regăsim și penne în sos Alfredo, acoperit cu condimente chile, parmezan, roșii, ceapă verde. Acestea sunt servite cu pâine prăjită cu usturoi, cu pui la grătar sau cu creveți.
Meniul include pui crispy, realizați din 100% carne albă de pui, servită cu porumb dulce pe știulete și cartofi prăjiți, și au două feluri pui crocant crispers (servite la alegere cu muștar cu miere, sos BBQ sau ranch făcut în casă) și pui crocant miere-chipotle (servite cu ranch făcut în casă).
Pe partea de deserturi, într-un restaurant Chilli’s găsim câteva preparate, precum tort de ciocolată topită (tort clasic umplut cu un centru cald topit, servit cu un strop de caramel și acoperit cu înghețată de vanilie acoperită cu o coajă de ciocolată), cheesecake (servit peste piure de căpșuni), fursec cu ciocolată (prăjitură cu ciocolată supradimensionată proaspăt scoasă din cuptor, acoperită cu înghețată de vanilie, fudge fierbinte).
În meniu se regăsesc și preparate pentru copii. Aceștia își pot comanda pui crocant, macaroane cu brânză, cheeseburger bites, pizza cu pepperoni sau brânză, quesadilla cu brânză, sendviș cu brânză la grătar, paste cu brânză și pui.
De asemenea, în meniul copiilor sunt incluse legume și fructe, precum cartofi, broccoli la abur, porumb dulce pe știulete, piure de cartofi, portocale mandarin, bucăți de ananas, salată cu ranch, iar pe partea de băuturi se regăsesc limonada, lapte, lapte cu ciocolată, suc de mere, suc de portocale, băutură Fountain, limonadă de căpșuni.
Cocktailuri
Meniul începe cu o gamă variată de Margaritas, cu arome precum afine și ananas, felii de piersici, rodie, cât și limonade și alte cocktailuri.
Puteți vedea mai jos meniul unui restaurant Chilli’s de la Ramstein Air Base:
Sursă foto: Dreamstime.