Ce poți găti repede și merge luat în caserolă la birou? Două rețete ușoare pentru a nu mai apela la covrigi și fast-food când te ia foamea

caserola Sursa foto: Vanessa Loring

După excesele din vacanță ar trebui să încerci să revii la un stil de viață sănătos. Acest lucru este benefic nu doar estetic, pentru silueta pe care o duci la birou și dorești să fie admirată, ci și pentru sănătatea ta în general. Așa că ar fi bine să îți dedici o jumătate de oră pentru a prepara un fel de mâncare hrănitor, sănătos și cu ingrediente de calitate, pe care să îl iei intr-o caserolă la birou. Iată două opțiuni simple, pe care și un începător într-ale gătitului le-ar putea realiza:

Paste cu creveți, dovlecel și lămâie, versiune rece sau caldă

Sotează rapid la foc mediu aproximativ 400 de grame de dovlecei de mărime medie, tăiați felii subțiri, împreună cu puțin usturoi tocat. Dacă vrei să servești pastele reci, ca o salată, sotează și 300 de grame de creveți decorticați – pot fi și dezghețați – și transferă totul într-o tavă sau farfurie. Gătește 360 de grame de paste – dacă îți plac cele integrale, cu atât mai bine – al dente în apă sărată.

Scurge-le și, dacă le vei servi reci, adaugă puțin ulei și așază-le într-o tavă sau pe o farfurie mare, astfel încât să se răcească fără să se lipească. Când ajung la temperatura camerei, amestecă-le cu dovleceii și creveții sotați, și asezonează-le cu o vinegretă din ulei de măsline extravirgin, suc și coajă rasă de lămâie după gust, sare, piper și ceapă verde tocată.

Dacă le servești calde, scoate-le de pe foc cu un minut mai devreme, păstrează puțin din apa de gătit și amestecă-le în oală cu acea apă, dovleceii, puțin unt, piper și suc și coajă rasă de lămâie. Înainte de a le lua de pe foc, adaugă creveții și amestecă bine (se vor găti cu căldura reziduală). Poți adăuga busuioc sau pătrunjel tocat. Reîncălzește-le, nu mai mult de 1 minut, pentru a evita ca fructele de mare să se usuce.

Tocăniță de năut cu cârnați și ciuperci

Curăță și toacă trei sau patru căței de usturoi și pune-i într-o tigaie cu puțin ulei, pe foc mediu. Curăță și toacă grosier o ceapă, adaug-o când usturoiul începe să se rumenească și să emane un miros plăcut. Adaugă 250 de grame de ciuperci tăiate – amestecurile de ciuperci congelate sunt perfecte pentru acest tip de preparat – mărește puțin focul și amestecă-le în timp ce se gătesc și apa lor se evaporă. Adaugă doi cârnați tăiați – sau câteva cârnați mici, în total aproximativ 400 de grame -; când prind culoare și par gătite, adaugă 600 de grame de năut fiert și sotează totul împreună. La final, adaugă puțin pătrunjel tocat.

Avantajele de a lua mâncarea la pachet

În primul rând vei economisi bani. Te vei pune la adăpost de tentațiile nesănătoase, precum covrigii sau merdeneaua. Vei putea realiza un fel de mâncare cât mai complet nutritiv. Vei utiliza produse de sezon. Și, nu în ultimul rând, va fi un prânz gustos, iar cantitatea de mâncare controlată. Nu vei pune în caserolă mai mult decât știi că ai nevoie să mănânci. Acest lucru te va ajută și în menținerea siluetei.

Mai multe rețete pentru prânzul de la birou, citește aici.

Rețete preluate din El Pais.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *