Banane în aluat foietaj, un desert extrem de simplu și rapid de făcut, ideal când vrem să preparăm ceva dar nu avem mult timp la dispoziție. E nevoie doar de aluat foietaj din comerț, banane și o cremă de ciocolată sau chiar tablete de ciocolată neagră. O rețetă simplă și în același timp rafinată, perfectă pentru a fi servită ca un desert inovativ dar ideală și la un brunch.
Tăiem bananele în două pe lung sau doar le scobim în centru, adăugăm cremă de ciocolată, le învelim în fâșii de aluat foietaj și dăm la cuptor.
Ingrediente pentru 12 porții de banane în foietaj
6 banane
2 rulouri dreptunghiulare de aluat foietaj
cremă de ciocolată cu alune, circa 100 g
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 ou și puțin zahăr, pentru decor
Procedeu
Desfă aluatul foietaj și taie-l în fâșii.
Curăță bananele de coajă și fă o tăietură pe lungime, în centru. Sau, altenativ, scobește-le bine miezul cu ajutorul unui intrument de bucătărie îngust.
Umple în mijloc cu cremă de alune, cu un sac a poche sau cu o linguriță, în lipsă.
Taie aluatul încât să ai un număr corespunzător bananelor: 6 sau 12 mai scurte.
Înfășoară bananele în fâșiile de aluat până când sunt complet acoperite, suprapunând puțin straturile.
Așază-le pe o tavă de copt și unge foietajul cu ou bătut, folosind o pensulă.
Presară puțin zahăr deasupra și coace în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 25 de minute.
Alternativ, poți încerca și într-o tavă pentru air fryer, circa 15 minute la 200 de grade.
Se pudrează cu zahăr și se pot servi direct calde, tăindu-le în jumătate.
Notă. Crema de ciocolată poate fi înlocuită cu ciocolată din tabletă, topită la bain marie sau în microunde, cu un strop de lapte, cât să o putem distribui. În loc de ciocolată putem folosi și cremă de fistic sau de alune, sau chiar dulceață, de exemplu de vișine sau cireșe.
În loc de aluatul foietaj, putem folosi și un aluatul simplu numit crazy dough, ungând unul din straturi cu unt sau cu ulei sau cu miere înainte să tăiem fâșiile, pentru a le face să adere. Nu va fi chiar același rezultat dar cine ține la o versiune mai dietetică poate încerca această variantă, e mai mult decât acceptabilă.