Câteodată, dimineața preferăm să sărim peste micul dejun și să bem doar o cafea în drum spre birou. Dar această prăjitură, fără zahăr adăugat este un perfect complement al cafelei.
Ingrediente
1 banana,
3 mere mici,
6 curmale proaspete,
250 de gr de făină,
3 oua M,
Un plic de praf de copt,
2 lingurițe de scorțișoară,
1 linguriță de ghimbir,
50 de gr de ulei de măsline,
Esență de vanilie.
Preparare banana bread
Se bat ouăle întregi până își dublează volumul. Se pun uleiul, esența, făina, praful de copt și condimentele.
Separat se mixează banana, curmalele si merele, evident curățate de coajă, respectiv sâmburi.
Se amestecă totul bine și se pune în forma de prăjitură căptușită cu foaie de copt la 180 de gr pentru cca 30 de min, se testează cu scobitoarea să iasă curată.
Eu am pus în airfryer pentru 35 de min. După 20 de minute era cam rumenită și am acoperit cu foaie de copt peste care am pus bile de silicon ca sa nu mi-o ia la goană din cauza curentului de aer din friteuză.
Am adăugat în aluat și o mână de nuci. Merg și stafide, n-am pus din cauză că al meu copil nu mănâncă.
Este foarte gustoasă, dulce și aromată, nici nu realizezi că nu are zahăr.