Asociația Profesională a Ciobanilor a publicat pe pagina de facebook ”Petruța Și Dan Petrescu”, Dan Petrescu din Curtea de Argeș fiind președintele asociației, un comunicat prin care dezminte că unii oieri ar înșela consumatorii vânzându-le în piețe telemea de vacă drept telemea de oaie, după ce ar fi adăugat laptelui de vacă excremente de oaie, căcăreze în limbajul popular, pentru a-i conferi ulterior caracteristicile brânzei de oaie, așa cum a acuzat recent, Dorin Cojocaru.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
COMUNICAT DE PRESĂ
În urma unor dezinformări apărute în presă și în spațiul public în ultima vreme, legat de brânza existentă pe piața din România, Asociația Profesională a Ciobanilor ține să vină cu câteva precizări :
- Legat de apariția brânzei din lapte de vacă cu “căcăreze” de oaie vândută ca telemea de oaie este o absurditate. Laptele de vacă transformat în brânză nu își poate schimba mirosul , gustul și consistența laptelui de oaie transformat în telemea.
- Referitor la ce s-a declarat într-o emisiune TV și anume că brânza de oaie și capră își schimbă culoarea în galben datorită grăsimii, de asemenea o altă dezinformare. Culoarea tradițională pentru brânzeturile autohtone românești este:
Telemeaua de capra- alb imaculat
Telemeaua de oaie- alb murdar (indiferent dacă este sau nu maturată )
Telemea de vacă – alb gălbui, iar dupa maturare culoarea este chiar gălbuie. - Se încearcă o dezinformare și o încurajare a produselor procesate în fabrici și la nivel industial.
ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR îndrumă consumatorii la consumul de produse naturale, produse tradiționale făcute în fermele românești de crescători de bună-credință.”