Asociația Profesională a Ciobanilor răspunde acuzațiilor publice făcute recent de Dorin Cojocaru, președinte al Patronatului Românesc al Laptelui

Brânză și libertate: producția de brânză de vacă este în prezent mai mare decât în ultimii ani ai regimului comunist Brânză și libertate: producția de brânză de vacă este în prezent mai mare decât în ultimii ani ai regimului comunist

Asociația Profesională a Ciobanilor a publicat pe pagina de facebook ”Petruța Și Dan Petrescu”, Dan Petrescu din Curtea de Argeș fiind președintele asociației, un comunicat prin care dezminte că unii oieri ar înșela consumatorii vânzându-le în piețe telemea de vacă drept telemea de oaie, după ce ar fi adăugat laptelui de vacă excremente de oaie, căcăreze în limbajul popular, pentru a-i conferi ulterior caracteristicile brânzei de oaie, așa cum a acuzat recent, Dorin Cojocaru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma unor dezinformări apărute în presă și în spațiul public în ultima vreme, legat de brânza existentă pe piața din România, Asociația Profesională a Ciobanilor ține să vină cu câteva precizări :

  1. Legat de apariția brânzei din lapte de vacă cu “căcăreze” de oaie vândută ca telemea de oaie este o absurditate. Laptele de vacă transformat în brânză nu își poate schimba mirosul , gustul și consistența laptelui de oaie transformat în telemea.
  2. Referitor la ce s-a declarat într-o emisiune TV și anume că brânza de oaie și capră își schimbă culoarea în galben datorită grăsimii, de asemenea o altă dezinformare. Culoarea tradițională pentru brânzeturile autohtone românești este:
    Telemeaua de capra- alb imaculat
    Telemeaua de oaie- alb murdar (indiferent dacă este sau nu maturată )
    Telemea de vacă – alb gălbui, iar dupa maturare culoarea este chiar gălbuie.
  3. Se încearcă o dezinformare și o încurajare a produselor procesate în fabrici și la nivel industial.
    ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR îndrumă consumatorii la consumul de produse naturale, produse tradiționale făcute în fermele românești de crescători de bună-credință.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *