Asociația Profesională a Ciobanilor răspunde acuzațiilor publice făcute recent de Dorin Cojocaru, președinte al Patronatului Românesc al Laptelui

Brânză și libertate: producția de brânză de vacă este în prezent mai mare decât în ultimii ani ai regimului comunist Brânză și libertate: producția de brânză de vacă este în prezent mai mare decât în ultimii ani ai regimului comunist

Asociația Profesională a Ciobanilor a publicat pe pagina de facebook ”Petruța Și Dan Petrescu”, Dan Petrescu din Curtea de Argeș fiind președintele asociației, un comunicat prin care dezminte că unii oieri ar înșela consumatorii vânzându-le în piețe telemea de vacă drept telemea de oaie, după ce ar fi adăugat laptelui de vacă excremente de oaie, căcăreze în limbajul popular, pentru a-i conferi ulterior caracteristicile brânzei de oaie, așa cum a acuzat recent, Dorin Cojocaru.

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma unor dezinformări apărute în presă și în spațiul public în ultima vreme, legat de brânza existentă pe piața din România, Asociația Profesională a Ciobanilor ține să vină cu câteva precizări :

 1. Legat de apariția brânzei din lapte de vacă cu “căcăreze” de oaie vândută ca telemea de oaie este o absurditate. Laptele de vacă transformat în brânză nu își poate schimba mirosul , gustul și consistența laptelui de oaie transformat în telemea.
 2. Referitor la ce s-a declarat într-o emisiune TV și anume că brânza de oaie și capră își schimbă culoarea în galben datorită grăsimii, de asemenea o altă dezinformare. Culoarea tradițională pentru brânzeturile autohtone românești este:
  Telemeaua de capra- alb imaculat
  Telemeaua de oaie- alb murdar (indiferent dacă este sau nu maturată )
  Telemea de vacă – alb gălbui, iar dupa maturare culoarea este chiar gălbuie.
 3. Se încearcă o dezinformare și o încurajare a produselor procesate în fabrici și la nivel industial.
  ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR îndrumă consumatorii la consumul de produse naturale, produse tradiționale făcute în fermele românești de crescători de bună-credință.”

Brânză și libertate: producția de brânză de vacă este în prezent mai mare decât în ultimii ani ai regimului comunist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *