Alimente pentru coacere care pot înlocui ingredientele clasice / Cu ce pot fi înlocuite făina de prăjituri și untul la nevoie

faina si unt Sursa foto: Pixabay

Ți se întâmplă să rămâi fără praf de copt sau făină pentru pâine chiar atunci când ai nevoie de ele? Probabil că nu știai, dar există și alte ingrediente în bucătăria ta pe care le poți folosi în locul lor.

Totuși, înlocuirea unor ingrediente cu unele asemănătoare înseamnă să nu ai așteptări prea mari de la preparat. O prăjitură făcută cu făină specială pentru pâine va fi tot o prăjitură, dar nu va arăta și nu va avea același gust ca și cum ar fi avut folosind ingredientul specificat inițial. Dar un mic schimb pe ici pe colo poate fi de ajutor în caz de nevoie.

De asemenea, atunci când înlocuiești ingrediente, trebuie să iei în considerare nu doar volumul, ci și greutatea. Dacă ai un cântar de bucătărie la îndemână, acesta este un instrument valoros atunci când faci înlocuiri, deoarece greutatea ingredientelor diferă, iar schimbarea unei cești de zahăr granulat cu o ceașcă de zahăr pudră înseamnă de fapt volume foarte diferite.

Acestea sunt câteva variante de alimente care pot fi înlocuite în cazul în care nu aveți ingredientele necesare.

Substituenți pentru ouă

Dacă trebuie să înlocuiți ouăle, este util să știți la ce folosiți ouăle în rețetă.

În cazul în care nu aveți nevoie să bateți ouăle sau să separați gălbenușurile de albușuri, un truc ușor este să înlocuiți fiecare ou mare de care aveți nevoie cu 1/4 cană de apă carbogazoasă, fără aromă.

Totodată, puteți combina 2 linguri de apă, 2 lingurițe de praf de copt și 1 linguriță de ulei vegetal pentru fiecare ou mare.

De asemenea, 1/4 cană de compot de mere sau piure de banane pentru fiecare ou necesar poate funcționa. Dacă aveți la îndemână semințe de in sau semințe de chia măcinate, adăugați 1 lingură de semințe la 3 linguri de apă și amestecați pentru a obține o pastă, care va fi, de asemenea, echivalentul unui ou.

Dacă aveți nevoie de albușuri de ou, folosiți aquafaba, lichidul de gătit dintr-o conservă de năut.

Substituenți pentru făină

Substituent făină pentru prăjituri

Pentru fiecare ceașcă de făină pentru prăjituri solicitată, se măsoară o ceașcă de făină universală, se scot 2 linguri de făină din fiecare ceașcă, apoi se adaugă 2 linguri de amidon de porumb sau pulbere de săgeată.

Substituent făina pentru pâine

Făina pentru pâine are un procent mai mare de proteine decât făina universală. Dar nu este o diferență procentuală uriașă despre care vorbim. Asta înseamnă că, în cele mai multe ocazii, dacă aveți făină de pâine și nu aveți făină universală (sau invers), puteți face pur și simplu un schimb ușor, unul la unul. Singurul avertisment aici este că făina de pâine nu este grozavă pentru rețetele în care nu doriți o formare mare de gluten, cum ar fi biscuiții sau aluatul pentru plăcinte. Dar, în majoritatea cazurilor, funcționează bine.

Substituenți pentru dospit

Substituent pentru bicarbonat de sodiu

Puteți folosi praful de copt ca înlocuitor pentru bicarbonatul de sodiu. Totuși, trebuie să ajustați proporțiile, folosiți de trei ori cantitatea de praf de copt ca înlocuitor al bicarbonatului de sodiu. Deci, dacă o rețetă cere 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, adăugați în schimb 1 lingură de praf de copt. De obicei, în praful de copt se găsește și puțină sare, așa că, dacă folosiți această abordare, reduceți ușor cantitatea de sare pe care o adăugați în rețetă.

Substituent pentru praf de copt

Pentru fiecare linguriță de praf de copt de care aveți nevoie, combinați 1/2 linguriță de cremă de Tartar cu 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu. Dacă nu aveți cremă de Tartar, puteți folosi un alt acid pe care îl aveți la îndemână, cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul. În acest caz, vei combina 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 1 linguriță de oțet sau suc de lămâie.

Substituenți pentru îndulcitori

Substituent pentru zahăr brun

Zahărul granulat este cel mai simplu îndulcitor pentru zahărul brun. Dacă se întâmplă să aveți melasă, puteți face un substitut și mai apropiat adăugând siropul negru la zahărul obișnuit. Pentru fiecare ceașcă de zahăr brun de care aveți nevoie, adăugați 2 linguri de melasă, sirop de arțar sau nectar de agave, la o ceașcă de zahăr granulat și amestecați-le scurt într-un robot de bucătărie.

Substituent pentru zahăr pudră

Puteți aproxima puțin prin măcinarea zahărului granulat în robotul de bucătărie. Pentru fiecare ceașcă de zahăr granulat, adăugați o linguriță de amidon de porumb și dați-i drumul până când acesta este măcinat foarte fin.

Substituent pentru miere

Se poate înlocui cu sirop de arțar, sirop de agave, melasă (atâta timp cât nu este melasă de păstăi negre, care este prea amară pentru utilizare) sau sirop de porumb.

Substituenți pentru grăsimi pentru gătit

Substituent pentru unt

Margarina, uleiul vegetal sau uleiul de cocos funcționează la fel de bine. Dacă aveți unt, dar sunteți puțin cam strâmtorați, adăugați puțin iaurt grecesc la unt pentru a-l întinde, sau puteți să schimbați o jumătate de cană de sos de mere pentru fiecare cană de unt de care aveți nevoie.

Substituent pentru ulei vegetal

Uleiul de avocado, uleiul de nucă de cocos sau un ulei de măsline mai blând, poate fi înlocuitorul uleiului vegetal. De asemenea, puteți folosi untul pentru uleiul vegetal într-un raport de unu la unu, sau puteți schimba uleiul cu o cantitate egală de maioneză sau iaurt.

Substituenți pentru produse lactate

Substituent pentru lapte

Iaurtul sau smântâna pot fi folosite ca și înlocuitori unu la unu, atunci când aveți nevoie de lapte pentru a coace. Dacă nu aveți aceste produse, dar aveți o cutie de lapte evaporat prin preajmă, puteți dilua 1/2 cană de lapte evaporat cu 1/2 cană de apă pentru a obține o cantitate apropiată de lapte. Iar în caz de nevoie, folosiți doar apă.

Substituent pentru smântână de gătit

Puteți folosi aceeași cantitate de lapte evaporat sau de cremă de cocos, dacă aveți nevoie de smântână grasă. Sau, puteți bate împreună 1/4 cană de unt topit cu 3/4 o cană de lapte integral, jumătate și jumătate sau lapte de cocos. Dacă aveți jumătate și jumătate, dar nu aveți smântână, folosiți-o ca și cum ați avea smântână (și viceversa).

Substituent pentru lapte bătut

O cană de lapte acrit cu o lingură de lămâie sau oțet alb pentru fiecare cană de lapte bătut de care aveți nevoie pentru coacere. Dacă nu aveți lapte la îndemână, puteți folosi și iaurt sau smântână subțiată cu apă până când se poate turna.

Substituent pentru smântână

Puteți înlocui cu o cantitate egală de iaurt, maioneză sau brânză de vaci pasată, dacă aveți nevoie de smântână.

Substituenți pentru ciocolată

Substituent pentru ciocolată neîndulcită

Pudra de cacao poate fi folosită ca și îndulcitor în locul ciocolatei neîndulcite. Pentru fiecare 1 uncie de ciocolată neîndulcită de care aveți nevoie, amestecați 3 linguri de pudră de cacao cu 1 lingură de ulei vegetal. Dacă aveți nevoie de ciocolată neîndulcită, dar aveți ciocolată semidulce, folosiți-o în proporție de 1 1/2 uncie de ciocolată dulce-amăruie sau semidulce la fiecare uncie de ciocolată neîndulcită și omiteți și 1 lingură de zahăr din rețetă pentru fiecare uncie, de asemenea.

Substituent pentru ciocolata semidulce

Ciocolata neîndulcită plus puțin zahăr se poate înlocui cu ciocolata semidulce. Pentru fiecare uncie de ciocolată de care aveți nevoie, schimbați 2/3 uncii de ciocolată neîndulcită și 1 lingură de zahăr. De asemenea, puteți înlocui cu 3 linguri de pudră de cacao amestecată cu o lingură de ulei vegetal și 3 linguri de zahăr.

Substituent pentru chipsurile de ciocolată

Dacă nu aveți chipsuri de ciocolată, dar aveți tablete de ciocolată, tăiați-le pe acestea și folosiți-le ca înlocuitor unu la unu. Dacă nu aveți niciuna dintre ele, dar aveți ciocolată neîndulcită, puteți face același raport de ciocolată și zahăr pe uncie ca și cum ați înlocui ciocolata semidulce.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *