Foarte mulți oameni nu concep să-și înceapă ziua fără a servi, la prima oră, o cană de cafea. Tot mulți sunt cei care nu consumă această băutură simplă. Însă ceea ce adaugi în cafea în fiecare zi ar putea să îți saboteze obiectivele de sănătate sau fitness.
De exemplu, multe creme pentru cafea procesate conțin, pe lângă caloriile goale, substanțe chimice nesănătoase, cum ar fi grăsimi hidrogenate, arome, îndulcitori artificiali sau conservanți. O singură lingură de cremă pentru cafea obișnuită conține aproximativ 35 de calorii și 5 grame de zahăr.
Vestea bună este că există ingrediente mai sănătoase pe care le puteți adăuga la cafea și care pot chiar stimula metabolismul și pierderea în greutate. O opțiune delicioasă, fără adaos de zahăr, este cafeaua cu pudră de cacao, scrie Lisa Rainer, dietetician și nutriționist, în publicația Fitwirr.
Citește și: Rețetă keto de cafea cu unt de cocos, care ajută la slăbit
Acest superaliment, bogat în antioxidanți, este obținut din boabe de cacao. Doar o cantitate mică de pudră de cacao va da cafelei o aromă bogată de cacao.
O lingură de pudră de cacao naturală conține:
- 12 calorii
- 0,5 grame de grăsime
- 3 grame de carbohidrați
- 0 grame de zahăr adăugat
- 2 grame de fibre.
Beneficiile pudrei de cacao:
- Cacao conține minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre
- Pudra de cacao este bogată în calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc
- Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația
- Efectele pozitive ale pudrei de cacao asupra neurotransmițătorilor pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei
- Cacao poate contribui la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate
- Cacao poate reduce grăsimea corporală și poate îmbunătăți compoziția corporală
Studiile au arătat că includerea de cacao în alimentația ta poate ajuta la accelerarea metabolismului și la pierderea în greutate.
O cercetare recentă a constatat că șoarecii care au consumat cacao au avut rate mai mici de creștere în greutate corporală. Șoarecii tratați cu cacao au avut, de asemenea, rate mai mici de inflamație.
Cel mai bun mod de a adăuga pudră de cacao în cafea, pentru a preveni formarea de cocoloașe, este să adăugați mai întâi pudra în cană. Apoi adăugați o cantitate mică de cafea și amestecați pentru a forma o pastă groasă. Adăugați apoi restul de cafea.
Sursa foto: Pexels