ABC în bucătărie | Trucul la care nu te-ai fi gândit ca să nu verși supa sau ciorba din polonic/ Este atât de simplu

abc-in-bucatarie-truc-supa-ciorba-polonic Foto: Unsplash
De multe ori, când servești ciorba sau supa, din polonic picură lichid. Pe lângă faptul că e inestetic, se pătează aragazul, masa sau/și farfuria de supă. Chiar dacă ai grijă să nu umpli polonicul până sus, picăturile enervante se țin scai.
Ce ai putea face? Iată un truc simplu care te ajută să eviți aceaste situații.

Trucul care ține polonicul curat

Pe lângă soluția de bun simț, de a nu umple polonicul până în vârf cu lichid, înainte de a începe transferul supei sau ciorbei în farfuria în care o servim, scufundăm foarte puțin suprafața convexă (exterioară, rotundă) în preparat.

Spre surpriza (și bucuria) noastră de pe fundul polonicului nu se mai scurg picături, așa că nu mai pătăm fața de masă ori farfuria în care punem preparatul.

Trăiasc trucurile dezvăluite!

Citește și

Ce este și cum se prepară lampredotto, un preparat-simbol al bucătăriei stradale din Florența / Gustul te duce cu gândul la ciorba de burtă

Rețetele Juanitei | Cartofi gratinați în friteuza cu aer cald, cu brânză provolone, ouă și șuncă/ Prânz sau o cină ușor și rapid de pregătit

Așure, sau budinca lui Noe, care seamănă mult cu grâul fiert îndulcit care se împarte la noi în ajunul Crăciunului. Un preparat străvechi, care a migrat din Orientul Mijlociu spre Balcani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *