La sfârșitul zilei de ski sau săniuș ne oprim la baza pârtiei să bem un vin fiert. Facem și noi vin fiert acasă, dar de ce oare cel de la après ski este mai gustos și mai aromat? Cu câteva trucuri simple, vinul fiert la tine în bucătărie îți va ieși la fel de bun.
Ingrediente:
Vin roșu 750 de ml
1 baton mare de scorțișoară
4-5 păstăi de cardamon
1 anason stelat
5-6 cuișoare
1 portocală/mandarină/măr
Câteva linguri de zahăr (după gust).
Preparare vin fiert:
Truc nr 1: Prăjim puțin condimentele la foc puternic.
Truc nr 2: Adăugăm zahărul și îl caramelizăm la foc mediu.
Truc nr 3: Punem vinul, împreună cu feliile de fruct, la fiert la foc mic. De fapt vom încălzi/infuza vinul, nu îl vom fierbe. Vom aduce totul aproape de punctul de fierbere, apoi închidem focul și acoperim ibricul. Lăsăm așa 10 minute.
Strecurăm vinul, îl punem în căni, adăugăm în fiecare o felie de fruct.