ABC în bucătărie – Cum preparăm rapid cel mai aromat vin fiert? Trucuri pentru ca vinul tău să aibă gustul celui de pe pârtia de ski

vin fiert Foto: G4Food
La sfârșitul zilei de ski sau săniuș ne oprim la baza pârtiei să bem un vin fiert. Facem și noi vin fiert acasă, dar de ce oare cel de la après ski este mai gustos și mai aromat? Cu câteva trucuri simple, vinul fiert la tine în bucătărie îți va ieși la fel de bun.

Ingrediente:

vin fiert
Foto: G4Food

Vin roșu 750 de ml

1 baton mare de scorțișoară

Vezi detalii

4-5 păstăi de cardamon

1 anason stelat

5-6 cuișoare

1 portocală/mandarină/măr

Câteva linguri de zahăr (după gust).

Preparare vin fiert:

Truc nr 1: Prăjim puțin condimentele la foc puternic.

Truc nr 2: Adăugăm zahărul și îl caramelizăm la foc mediu.

Truc nr 3: Punem vinul, împreună cu feliile de fruct, la fiert la foc mic. De fapt vom încălzi/infuza vinul, nu îl vom fierbe. Vom aduce totul aproape de punctul de fierbere, apoi închidem focul și acoperim ibricul. Lăsăm așa 10 minute.

vin fiert
Foto: G4Food

Strecurăm vinul, îl punem în căni, adăugăm în fiecare o felie de fruct.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *