Rețeta propusă de eatingwell.com e foarte simplă. Am luat ingredientele cheie ale salatei Caprese – roșii, mozzarella proaspătă și busuioc – și le-am pus în pălăriile ciupercilor Portobello pentru a crea un fel de mâncare vegetariană delicios și sățios.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ca pont, pentru a pregăti pălăriile de ciuperci Portobello (sau campignon brune), răsuciți ușor tulpinile ciupercilor întregi. Folosind o lingură, îndepărtați partea maro de pe partea inferioară a pălăriilor.
Ingrediente
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțite
- 1 cățel mic de usturoi, tocat mărunt
- ½ linguriță sare, împărțită
- ½ linguriță piper măcinat, împărțit
- 400 g ciuperci portobello, fără codițe
- 1oo g roșii cherry tăiate pe jumătate
- Câteva biluțe de mozzarella proaspătă, scurse și tamponate cu un prosop de hârtie, sau tăiată cuburi mici
- Câteva fire de busuioc proaspăt tăiat subțire
- 2 lingurițe oțet balsamic de cea mai bună calitate
Instrucțiuni
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Combinați 2 linguri ulei, usturoiul, un vârf de linguriță de sare și un vârf de linguriță de piper într-un bol mic. Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungeți ciupercile pe toate părțile cu amestecul de ulei. Puneți-le pe o tavă mare cu margini și coaceți-le până când ciupercile sunt aproape moi, aproximativ 10 minute.
- Între timp, amestecați roșiile, mozzarella, busuiocul și restul de sare, piper și 1 lingură ulei într-un bol mediu.
- După ce ciupercile s-au înmuiat, scoateți-le din cuptor și umpleți-le cu amestecul de roșii. Coaceți încă 12-15 minute, până când brânza se topește complet și roșiile se înmoaie.
- Stropiți cu oțet balsamic fiecare ciupercă și serviți.
Citește și
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie