Distracție culinară de vacanță/ Trei rețete simple, pe care copiii le pot prepara singuri, fără a fi nevoie să deschidă cuptorul

Retete simple si usoare ce pot fi preparate de copii Sursa foto: Pexels

Există o seamă de rețete culinare ușoare, care nu necesită mult efort și sunt suficient de simple, astfel încât copiii să le poată pregăti singuri. Potrivit bbcgoodfood.com, cei mici pot fi implicați, cu supraveghere minimă din partea adulților, în prepararea  unor delicii culinare precum bananele înghețate pe băț sau cheesecake-ul fără coacere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Gogoși din mere, ușor și rapid de preparat, pe care copiii le pot face singuri

Fie că planifici un picnic sau un prânz, aceste „gogoși” din mere sunt o alegere spectaculoasă. Copiii se vor distra decorându-le și savurându-le la final. Cel mai bun lucru este că nu necesită gătit. Pentru cei foarte mici, este posibil să fie nevoie să cureți și să tai merele, apoi ei se pot ocupa de întins toppingurile și decorat. Acest preparat vegetarian este gata în doar 20 de minute.

Ingrediente 

  • 150 g cremă de brânză moale
  • 2 lingurițe miere
  • 3 mere
  • 3-4 linguri de unt de migdale sau unt de arahide
  • bombonele colorate (pentru decor)

Mod de preparare

  • Pasul 1 – Amestecă crema de brânză cu mierea și lasă deoparte. Curăță merele de coajă, apoi taie fiecare măr în felii de aproximativ 1 cm grosime, pe direcția miezului, obținând cinci-șase inele din fiecare. Folosește un instrument pentru scos cotorul sau o formă rotundă mică de biscuiți pentru a decupa mijlocul fiecărei felii – vei elimina cotorul și vei obține niște forme care seamănă cu niște gogoși rotunde cu gaură în mijloc. Tamponează feliile cu hârtie absorbandă pentru a fi cât mai uscate, astfel toppingurile vor adera mai bine.
  • Pasul 2 – Unge feliile de măr cu puțin unt de migdale sau arahide, dacă folosești, apoi adaugă crema de brânză îndulcită. Decorează cu bombonele colorate și servește.

Cheesecake cu portocale, fără coacere

Copiii pot participa activ la pregătirea acestui desert, gata în mai puțin de jumătate de oră: pot zdrobi biscuiții pentru blat, pot amesteca crema și decora cheesecake-ul. Este o rețetă perfectă pentru un weekend și o bună introducere în secretele bucătăriei. Poți înlocui biscuiții digestivi cu cei de ciocolată sau cu ghimbir, și portocala cu lămâie sau fructe de pădure.

Ingrediente

  • 15 biscuiți digestivi
  • 6 linguri de unt, topit
  • 400 g brânză de vaci sau cremă de brânză
  • coaja rasă de la 3 portocale (păstrează feliile pentru decor)
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahăr tos
  • 3 linguri de lapte
  • 184 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

  • Pasul 1 – Zdrobește biscuiții grosier. Poți face acest lucru punându-i într-o pungă de plastic alimentară și lovindu-i cu o lingură de lemn.
  • Pasul 2 – Pune biscuiții zdrobiți într-un bol și amestecă-i cu untul topit. Transferă compoziția într-o formă de cheesecake de 23 cm, presează și întinde uniform cu o lingură, formând astfel baza. Pune forma la frigider pentru a se întări – aproximativ 30 de minute.
  • Pasul 3 – Pune brânza de vaci sau crema de brânză, coaja de portocală, brânza mascarpone, zahărul și laptele într-un bol și amestecă bine cu o lingură de lemn.
  • Pasul 4 – Într-un bol curat, bate smântâna până capătă consistența unei budinci groase, folosind mixerul. Adaug-o în amestecul cu portocale și amestecă bine.
  • Pasul 5 – Scoate forma de cheesecake din frigider. Toarnă umplutura peste baza de biscuiți și întinde uniform. Decorează cu felii de portocală și pune din nou la frigider până în momentul servirii (cel puțin 4 ore sau peste noapte).

Banane înghețate pe băț, un desert rapid, gustos, amuzant

Se pregătesc în doar 10 minute, iar vederea lor crează un efect de bună dispoziția, dincolo de plăcerea de a le mânca. Bananele și căpșunile sunt baza perfectă. Copiii pot înșira fructele pe bețe, le pot înmuia în iaurt și ciocolată, apoi decora cu bombonele colorate. Pot fi pregătite cu o săptămână înainte și păstrate în congelator.

Ingrediente

  • 2 banane
  • 4 căpșuni mari
  • 100g iaurt natural
  • 200g ciocolată neagră
  • 1 lingură de bombonele colorate
  • 4 bețe din lemn pentru acadele (sau de bambus, pentru frigărui, în lipsă)

Mod de preparare

  • Pasul 1:  Curăță bananele de coajă și taie capetele dacă vrei să arate mai îngrijit. Apoi taie fiecare banană în patru bucăți egale. Înfige câte o căpșună pe fiecare băț de acadea, apoi adaugă bucățile de banană.
  • Pasul 2: După ce ai format toate acadelele, așază-le pe o tavă și pune-le la congelator, neacoperite, timp de o oră.
  • Pasul 3: Toarnă iaurtul într-un pahar înalt sau într-un vas adânc și înmoaie fiecare acadea în iaurt, astfel încât să acoperi doar banana (evită căpșuna). Pune-le înapoi pe tavă și congelează din nou până când iaurtul se întărește.
  • Pasul 4:  Topește ciocolata la microunde în reprize de câte 30 de secunde (amestecând după fiecare rundă), apoi toarnă ciocolata într-o cană. Înmoaie capătul fiecărei acadele (partea cu banana) în ciocolată și presară imediat bombonelele colorate.
  • Pasul 5: Ciocolata ar trebui să se întărească aproape instantaneu, dar poți păstra acadelele la congelator până în momentul servirii, timp de până la 1 săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *