VIDEO | Ce fel de ulei folosește la prăjit lanțul de fast-food KFC / Bogdan Cheța (Sphera Group): „E un mix cu performanțe superioare, care dă și gust foarte bun produsului după prăjire”

uleiul de gatit la kfc schimbat de 6 ori pe zi foto @G4Food

Ingredientele folosite de lanțul de fast food KFC sunt în proporție majoritară românești, dar în cazul Taco Bell, ingredientele sunt mexicane.


„În zona de făină avem un contract unic, cantitățile acolo sunt undeva la aproximativ 2.800 tone. Lucrăm cu Good Mills, un furnizor de aici, de lângă București. Pe partea de salate și vegetale lucrăm cu doi furnizori din București. În zona de cartofi, majoritatea sunt din exterior. Iar în partea de ulei avem atât furnizori din România cât și din afară.

În privința uleiului, este o zonă în care avem volume destul de mari, vorbim undeva la 2.200.000l/an, pe toată țara. Da, nu e uleiul pe care îl găsiți pe rafturile, nu este cel de floarea-soarelui, e un mix mai complex. E un ulei care are 55% ulei de floarea-soarelui, urmează o proporție de 35% floarea soarelui high oleic – acel ulei care are mai mult acid oleic și Omega 9 – și restul până la 100%, mai rămân 10%, care este un ulei de rapiță, astfel încât avem acest mix cu performanțe superioare și care dă și gust foarte bun produsului după prăjire”, a explicat Bogdan Cheța, Supply Chain Director la Sphera Franchise Group, în cadrul podcastului „Agricultura în schimbare”, o producție G4Food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *