Minirevoluție în industria pastelor. Spaghetti care fierb în doar două minute, brevetate de Granoro, o companie italiană din regiunea Puglia

spaghetti-care-fierb-in-doua-doua-minute-brevetate-de-compania-italiana-Granoro-Puglia foto: granoro.it

După 120 de secunde în oală, spaghetele Granoro „Due minuti” aparținând liniei Dedicato a companiei cu sediul în regiunea Puglia sunt gata de mâncat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Sunt produse din grâu dur de proveniență italiană, conform declarației de pe ambalaj. Nu doar italiană, ci locală, din Puglia, ca și pentru toate celelalte produse ale companiei din categoria paste, cu sediul la Corato, provincia Bari.

„Minirevoluția” pe care o reprezintă ele constă în fapul că sunt primele spaghetti de pe piață care se fierb în doar două minute, față de cele circa 8-10-12 în mod obișnuit. Privite în secțiune, se vede că au niște mici șanțuri, care contribuie la accelerarea procesului de fierbere. Compania producătoare a brevetat matrița prin care le produce și capătă această formă și aceste caracteristici la gătit.

„Nu este foarte subțire, ci are o formă specială, de elice, brevetată, care mărește suprafața de absorbție a apei și, prin urmare, accelerează gătirea. La cald, această formă de elice se dilată și tinde să se închidă, recăpătând forma circulară clasică a unor spaghetti obișnuite”, explică un chef care a testat produsele firmei.

Spaghetti „fast” în loc de fast food

Potrivit publicației gastronomice Gambero Rosso, aceste spaghetti cu totul surprinzătoare reprezintă expresia perfectă a două tendințe moderne:

-Impactul influențelor culturale externe – produsul are o influență asiatică evidentă, ideea născându-se inițial pentru a răspunde cererii din acea piață, dar nu numai.

-Noua percepție a timpului – timpul ne scapă printre degete, oamenii nu mai au răgaz să gătească, iar orice produs care înseamnă economie de timp e bine venit.

„Pasta Due Minuti s-a născut dintr-o idee de-a mea, o provocare: un tip de paste care să se poată găti tradițional sau direct în tigaie, cu cantitatea corectă de apă, în doar două minute. Fără a pierde din consistență și cu acea senzație la gătire specifică spaghetelor clasice care necesită cel puțin 8 minute”, povestește Marina Mastromauro, directoarea companiei.

În străinătate, explică publicația citată, produsul a fost primit cu mai mult entuziasm, iar Italia îl redescoperă abia acum, la mai bine de un an de la lansare, în contextul popularității tot mai mari a pastelor „risottate” (gătite direct în sos, la fel ca orezul sub formă de risotto).

„Mă bucur mult că oamenii îl consideră un tip de spaghetti foarte practic, ideal atunci când vrei să ajungi acasă și să mănânci ceva sănătos. Nici nu apuci să-l scufunzi în apă clocotită că e deja gata. E conceput și pentru a fi gătit în tigaie, împreună cu ingredientele sale și cantitatea corectă de apă”, adaugă Marina.

Cine le-a testat spune că pot fi definite ceva între spaghetti italiene și noodles asiatici. Prețul pentru o cutie de 500 g variază între 1,15 și 1,20 €, conform informațiilor din e-shopul companiei. Ușor mai mare decât cel pastelor tradiționale, care costă în medie între 0,90 și 1,10 €.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *