Uber Eats se retrage din Coreea de Sud

Uber Eats se retrage din Coreea de Sud Uber Eats se retrage din Coreea de Sud

Compania americană Uber Technologies Incs a anunțat astăzi că va retrage serviciul Uber Eats de pe piața sud-coreeană, în 14 octombrie, anul acesta, informează Reuters.

Coreea de Sud ocupă locul 4 în topul țărilor cu cele mai dezvoltate piețe ale comerțului alimentar realizat în sistemul ride-sharing, iar compania americană se confruntă aici cu o concurență dură. Piața sud-coreeană este dominată de operatorul Woowa Brothers, a cărui aplicație se numește Baedal Minjok. WB are o cotă de piață de 75%. Anul trecut strat-upul sud-coreean a reușit să atragă fonduri de 320 de milioane de euro, de la Hillhouse Capital, Sequoia Capital and GIC.

Compania americană Uber s-a confruntat în 2015 cu proteste ale taximetriștilor locali, fiind obligată să întrerupă serviciile, dar le-a reluat, fiind prezentă pe piață cu un serviciu de taximetrie premium, pe care îl va furniza în continuare, chiar dacă va renunța la Uber Eats.

Uber Eats va rămâne activ în Asia în Hong Kong, India și Japonia.

Compania este prezentă și pe piața românească, unde s-a confruntat, de asemenea, cu proteste ale taximetriștilor români, dar oferă și servicii de ride-sharing în domeniul alimentar, prin Uber Eats.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Uber Eats se retrage din Coreea de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *