China încercă să producă porumb cu procent mai mare de proteine. Noul produs este considerat un pas spre reducerea importului de soia pentru nutrețuri

porumb China procent mai mare de proteine Sursa foto: Pixabay/Coernl

Cercetători chinezi lucrează la un nou soi de porumb care conține peste 10% proteine, soiurile obișnuite având un conținut de aproximativ 8%, anunță postul național de radio din PRC.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit sursei citate, acest soi de porumb va fi utilizat în principal în creșterea animalelor, pentru a acoperi necesarul de furaje. Un procentaj ridicat de proteine în nutrețurile pentru animale ajută la creșterea mai sănătoasă a animalelor și o mai bună imunitate.

Producția de porumb din China a ajuns, în 2024, la 290 milioane tone. Creșterea cu un singur procent al nivelului proteinei dintr-o boabă de porumb înseamnă atingerea unui total de proteine de 2,9 milioane tone, ceea ce presupune la scară națională o reducere a importului anual de soia cu 7-8 milioane tone.

Strategia agricolă națională a Chinei a fost de curând redefinită și se mizează pe cercetare și inovație, pentru a depinde cât mai puțin de importuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *