Ceva dulce | Budincă de ciocolată preparată după o rețetă clasică / Nu seamănă cu cea cumpărată din magazin

Budincă de ciocolată FOTO: Dreamstime/ Olena Pavlovich

Cunoaștem cu toții acea budincă de ciocolată  preparată din plic, pe care-l cumpărăm de la magazin. Gustul ei e bun, dar nu într-atât încât să te facă un mare fan. Cel mai adesea e folosită în alte prăjituri. Dar să faci o budincă de la zero este o cu totul altă poveste. Gustul este total deosebit, este puțin ca mousse-ul de ciocolată, dar mult mai cremos decât pufos, promite apinchofsaffron.nl.

Ca să te simți un pic mai puțin vinovat, poți folosi lapte cu conținut scăzut de grăsimi în loc de lapte gras. Dar, sincer, budinca de ciocolată nu este făcută să fie sănătoasă, ci delicioasă!

O poți servi cu frișcă bătută și fulgi de ciocolată sau, pentru și mai multă decadență, adaugă zmeură și alune de pădure prăjite. Poți varia ușor rețeta. O poți face chiar cu ciocolată albă și un coulis de zmeură amestecat prin ea.

Ingrediente

  • 50g zahăr pudră
  • 20g amidon de porumb
  • Un vârf de sare
  • 500ml lapte (de preferat integral, dar poate fi și degresat)
  • 200g ciocolată pură (maxim 70%), ruptă în bucăți mici (+ extra pentru servire, dacă dorești)
  • 15g unt nesărat

Pentru servire (opțional)

  • Frișcă bătută
  • Fulgi de ciocolată
  • Zmeură sau alte fructe roșii
  • Alune de pădure prăjite sau caramelizate

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță mică pune zahărul, amidonul de porumb, sarea și un pic de lapte.
  2. Amestecă cu un tel și, când nu mai sunt cocoloașe, adaugă restul de lapte.
  3. Pune cratița pe foc mic/mediu și lasă să se încălzească treptat.
  4. Amestecă constant pentru a preveni arderea.
  5. După 3-4 minute, va începe să se îngroașe într-o consistență asemănătoare cu budinca (se va îngroșa și mai mult după ce se răcește). Poți verifica consistența dacă înmoi o lingură în amestec și trasezi o linie cu degetul pe spatele lingurii. Dacă este groasă și linia rămâne vizibilă, este gata.
  6. Adaugă ciocolata și amestecă până se topește complet.
  7. Când toată ciocolata s-a topit, adaugă untul și amestecă până se topește și acesta.
  8. Ia de pe foc și împarte budinca în 4-5 pahare.
  9. Acoperă și pune în frigider pentru cel puțin 2 ore.
  10. Servește cu frișcă bătută, fulgi de ciocolată sau orice altceva îți place!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *