Renumitul chef Raymond Blanc a povestit despre timpul petrecut alături de Regele Charles în grădina sa de legume, sub o ploaie torențială, descriind legătura dintre ei ca fiind una de „frați de arme”, conform Indy100.
Blanc a vizitat domeniul Highgrove din Gloucestershire, unde a pregătit un prânz special pentru invitații unei organizații de caritate. Meniul a inclus celebra sa supă pistou cu legume, servită alături de baghetă tradițională, urmată de prăjitură cu lămâie. Evenimentul a fost organizat pentru beneficiarii The Churn Project, o organizație care sprijină anual aproximativ 2.000 de persoane din Cirencester și satele învecinate.
Înainte de servirea mesei, Blanc a fost aplaudat de participanți când a anunțat că a devenit ambasador al The King’s Foundation. În acest nou rol, restaurantul său, Le Manoir aux Quat’Saisons, A Belmond Hotel, din Oxfordshire, va oferi oportunități de formare pentru studenți și personal de la Dumfries House și Highgrove Gardens.
Blanc, care s-a descris drept un „republican francez”, a declarat că se simte onorat să colaboreze cu fundația regală, ce aniversează 35 de ani de activitate: „Este atât de minunat ceea ce a realizat The King’s Foundation. Sunt foarte fericit și onorat, ca francez, să fiu ambasador, să servesc această cauză. Vrem să creăm numeroase conexiuni între grădinile noastre, un schimb de cunoștințe. Mi-ar plăcea să iau în considerare și o școală de gătit în grădină”.

Chef-ul a adus un omagiu părinților săi, care l-au învățat importanța cultivării hranei și evitarea risipei alimentare. El a explicat că supa „Maman Blanc” este făcută doar cu apă, fără supă de bază, pentru că mama sa iubea „simplitatea”. „În acel bol de supă, mazărea, fasolea lată, țelina, cartofii, morcovii și toate ierburile vor da aroma. Veți simți prospețimea acelei supe și veți avea un zâmbet mare pe față”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Blanc a dezvăluit că prăjitura sa cu lămâie este o rețetă pe care o face de 40 de ani și pe care o servește clienților de la Le Manoir aux Quat’Saisons, alături de un pahar de șampanie. „Este întotdeauna vorba despre simplitate și savoare”, a adăugat el.
În timpul vizitei sale la Highgrove, Blanc a rememorat o întâlnire anterioară cu Regele Charles, când i-a spus acestuia că „iubește” grădinile domeniului și l-a invitat să îi viziteze grădina de la Le Manoir aux Quat’Saisons, considerând-o „cel puțin la fel de bună”. „A venit pentru trei ore și ploua torențial. A petrecut trei ore sub o ploaie năprasnică punând întrebări fără oprire și am simțit că este un frate de arme”.
Evenimentul a fost parte a inițiativei Winter Warmers, un program al The King’s Foundation care vizează combaterea izolării sociale în comunitate pe perioada iernii. Participanții au fost serviți cu:
- Supă de legume cu pistou
- Baghetă tradițională de la Le Manoir
- Prăjitură cu lămâie marca Raymond Blanc
Raymond Blanc se alătură altor ambasadori ai fundației regale, precum David Beckham, Sienna Miller, Alan Titchmarsh, Sarah Beeny, Patrick Grant, George Clarke și Jools Holland.
