O experienţă comunitară în premieră va avea loc în centrul municipiului Miercurea-Ciuc, toţi cei interesaţi fiind invitaţi, în data de 21 martie, la o degustare de slănină.
Asociaţia “Székely Gazdaszervezetek Egyesülete” – Asociaţia Agricultorilor din Secuime a organizat o testare regională a celor mai bune sortimente de slănină, adresată firmelor producătoare şi distribuitoare a produselor din carne din regiune, cele 28 de mostre trimise fiind, în prezent, în faza de testare, iar rezultatele urmând să fie făcute publice sâmbătă, 22 martie, în centrul municipiului Miercurea-Ciuc.
Organizatorii au transmis, miercuri, pentru AGERPRES, că pe lângă testarea dedicată firmelor producătoare, se pregăteşte şi o experienţă comunitară deosebită, în cadrul căreia toţi cei care doresc îşi pot aduce în centrul oraşului propriile sortimente de slănină, care vor fi testate şi jurizate de cei prezenţi.
“Invităm pe toată lumea să-şi aducă propria slănină pentru degustare! Slăninile aduse vor fi expuse cu numele proprietarului, iar participanţii vor avea ocazia să le deguste şi să voteze pentru cea mai gustoasă. La final, primele cinci slănini preferate vor fi premiate cu un premiu special”, menţionează sursa citată.
Cei care doresc să înscrie o slănină pentru degustare trebuie să se înregistreze în prealabil, până în data de 18 martie, la ora 16:00, la numărul de telefon 0749-967146, transmite Agerpres.
“Slănina adusă pentru degustare trebuie să aibă minimum un kilogram şi trebuie predată la locul evenimentului, la intersecţia străzii Petőfi cu Piaţa Majláth Gusztáv Károly, în dimineaţa zilei de 21 martie, între orele 08:00 – 10:00. Vă aşteptăm cu drag la un eveniment autentic, plin de savoare şi tradiţie!”, au transmis organizatorii.
Evenimentul “Fum şi Sare” are rolul, printre altele, de a pregăti această ramură pentru anul 2027, când judeţul Harghita va fi Regiune Gastonomică a Europei.