„Vom da un miliard de forinți pentru cârciumi şi baruri din localităţile cu mai puțin de 1.000 de locuitori”, a anunțat ministrul Economiei din Ungaria, Márton Nagy, pe Facebook, potrivit Rador Radio România.
Într-un videoclip postat pe pagina sa de socializare, Márton Nagy a menţionat, sprijinându-se de o tejghea de bucătărie, că bodega este „întotdeauna sufletul satului”, un punct de întâlnire turistică sau culturală.
Apoi, explicând detaliile, a spus că fiecare cârciumă poate cheltui cel mult trei milioane de forinți pentru acoperirea costurilor de funcționare, fie pe utilități, fie pe salarii, dar poate finanța și investiții de eficiență energetică din această sumă.
Proiectele pot fi depuse începând cu 3 martie.
„Programul pentru susţinerea turismului, de 13 miliarde de forinți alocaţi de guvern, continuă. Până acum am susținut peste 3.300 de restaurante, patiserii, cafenele și snack-baruri, iar acum deschidem programul micilor cârciumi”, a spus cu mândrie ministrul economie.