Unturile aromatizate sunt o bună modalitate de a da mai multă savoare fripturilor, sosurilor, dar și altor preparate, inclusiv prăjiturilor. Pentru că există unturi sărate, neutre sau chiar dulci.
Cum preparăm untul
În primul rând, îl aducem la temperatura camerei pentru câteva ore, astfel încât să se înmoaie. Nu încercăm să-l topim, să-l apropiem de căldură nicicum. Când untul este moale și poate fi ușor amestecat, se bate cu mixerul, până are consistența de spumă aerată.
Apoi punem aromele dorite și mai amestecăm puțin. Se introduce în forme de cuburi de gheață și se ține la frigider. Când dorim să asezonăm o friptură, un piure, un sos, extragem un cub și îl punem în mâncarea fierbinte.
Cu ce putem asezona untul
Cu plante aromatice (rozmarin, cimbru, mentă, frunze de chives etc)
Cu trufe; tăiem felițe subțiri de trufă și le înglobăm în unt
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Cu coajă de citrice, fie ele lime, lămâie, portocală, grefruit
Cu fulgi de sare sau/ și piper
Cu usturoi sau cepă uscată.
Dacă ne dorim un unt cu tentă dulce, utilizăm vanilie, scorțișoară sau alte condimente care ne amintesc de prăjituri.