ABC în bucătărie | Cum prepari rapid un unt cu arome, pe care îl poți folosi la fripturi, sosuri sau chiar prăjituri

untul foto:prodottitipicivaldaosta.it

Unturile aromatizate sunt o bună modalitate de a da mai multă savoare fripturilor, sosurilor, dar și altor preparate, inclusiv prăjiturilor. Pentru că există unturi sărate, neutre sau chiar dulci.

Cum preparăm  untul

În primul rând, îl aducem la temperatura camerei pentru câteva ore, astfel încât să se înmoaie. Nu încercăm să-l topim, să-l apropiem de căldură nicicum. Când untul este moale și poate fi ușor amestecat, se bate cu mixerul, până are consistența de spumă aerată.

Apoi punem aromele dorite și mai amestecăm puțin. Se introduce în forme de cuburi de gheață și se ține la frigider. Când dorim să asezonăm o friptură, un piure, un sos, extragem un cub și îl punem în mâncarea fierbinte.

Cu ce putem asezona untul

Cu plante aromatice (rozmarin, cimbru, mentă, frunze de chives etc)

Cu trufe; tăiem felițe subțiri de trufă și le înglobăm în unt

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Cu coajă de citrice, fie ele lime, lămâie, portocală, grefruit

Cu fulgi de sare sau/ și piper

Cu usturoi sau cepă uscată.

Dacă ne dorim un unt cu tentă dulce, utilizăm vanilie, scorțișoară sau alte condimente care ne amintesc de prăjituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *