Idei de cină | Salată de quinoa cu linte și legume, o combinație foarte sănătoaă, care se prepară rapid

quinoua

Combinația de quinoa (sau alte cereale), leguminoase și legume crude sau fierte este extrem de frecventă ăn dieta mediteraneeană și recomandată, de asemenea, de nutriționiști. Această salată rapidă este doar un exemplu, dar puteți alege toate combinațiile care vă plac.

Ingrediente pentru salată

200 de gr de quinoa fiartă

200 de gr de linte fiartă

Roșii cherry, castraveți, ceapă, ridichi, ardei, orice legume vă plac

Pot fi și legume gătite, rădăcinoase, dovlecei, vinete, etc.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Punem și pătrunjel sau coriandru tocat mărunt sau uscat.

Preparare salata quinoa

Dacă nu ai quinoa fiartă, mai întâi o gătim. Se spală quinoa sub jet de apă. O punem într-un recipient special pentru microunde, adăugăm 500 de ml de apă și un praf de sare. Punem capacul și gătim la microunde la 800W timp de 12 minute. O lăsăm apoi să stea câteva minute înainte de a o descoperi și așteptăm să se răcească.

Punem quinoa într-un bol și adaugăm lintea fiartă, scursă în prealabil de apa din conservă.

Spălăm și tăiem castravetele și roșiile cherry în bucăți mici, apoi le adaugăm în salată.

Tocăm mărunt coriandrul și ceapa și le punem în salată.

Adaugă o vinegrata din puțin ulei, suc de lămâie și sare, amestecă și gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *