Cum să alegi cea mai bună cafea? Sfaturi care te ajută să îți dai seama ce cafea e mai „pe gustul tău”

cafea Sursa foto: Pexels

Alegerea celei mai bune cafele depinde de mai mulți factori, deoarece gustul este o chestiune subiectivă și variază în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Cu toate acestea, câteva sfaturi te pot ajuta să găsești cafeaua ideală și pe gustul tău, scrie El Español.

Robusta vs. arabica

În funcție de tipul de boabe oți alege între arabica și robusta. Prima este considerată de calitate superioară, are un gust mai fin, fructat și mai puțin amar. Este ideală pentru cei care preferă o cafea mai delicată și aromată. Ultima are un gust mai puternic și amar, cu un conținut mai ridicat de cofeină. Este populară în cafelele mai intense sau în amestecurile de espresso.

America, Africa sau Asia

Din punct de vedere al originii, cafeaua provenită din diferite regiuni ale lumii are caracteristici diferite. Cafelele din America de Sud sunt de obicei fine și fructate. Cele din Africa tind să aibă arome florale sau citrice, iar cele din Asia pot avea note de pământ sau condimentate.

Experimentează variante cu boabe din diferite origini până când găsești cea care îți place cel mai mult.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Dacă avem în vedere gradul de prăjire, avem cafea neagră, intens prăjită, cea prăjită mediu și variatele doar puțin prăjite. Prima are un gust mai intens, afumat și amar. Este ideală dacă preferi o cafea cu corp bogat și robust. Cea medie oferă un echilibru între aciditate, aromă și corp, iar ultima tinde să fie mai acidă și păstrează mai bine aromele naturale ale boabelor.

Boabe întregi vs. cafea măcinată

Dacă poți, cumpără cafeaua în boabe întregi și macină-le acasă. Cafeaua proaspăt măcinată își păstrează mai bine aroma și prospețimea.

Dacă ești tipul comod, cafeaua măcinată este o alternativă bună, dar asigură-te că este ambalată ermetic pentru a-i menține prospețimea.

Și într-o variantă și în cealaltă, păstreaz-o într-un vas ermetic închis, într-un loc uscat și răcoros, la adăpost de lumină și căldură.

Metode de preparare fără număr

Diferitele metode de preparare (espresso, filtru, presă franceză etc.) evidențiază diverse arome ale cafelei. Alege un tip de cafea potrivit pentru metoda ta preferată de preparare.

Cafeaua este o experiență personală, așa că nu ezita să testezi diverse mărci, origini și tipuri de prăjire până când descoperi varianta ideală pentru tine. Ajustează cantitatea de cafea și timpul de preparare pentru a obține cea mai bună ceașcă posibilă.

Citește și În câte feluri poate fi preparată cafeaua? Cincisprezece rețete simple pentru a degusta formule diferite

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *