Huevos rancheros, un cuib din tortilla pentru un ou cu sos/ Mic dejun mexican pe care Clinica Mayo l-a înscris între propunerile sale sănătoase de a începe ziua

huevos rancheros

Huevos rancheros, micul dejun mexican, simplu și bun se prepară în 10 minute și ține de foame multe ore. Aceste „ouă țărănești” sunt un bun substituent și pentru prânz sau cină. Clinica Mayo le recomandă în lista sa de mic dejunuri sănătoase.

Ingrediente

  • 6 tortilla de porumb integral, de 15 cm diametru
  • 1 conservă (400 de grame) de fasole neagră, clătită și scursă
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 6 ouă
  • ½ de cană de brânză cheddar rasă, cu conținut redus de grăsime
  • 6 linguri de sos de roșii

Preparare 

Preîncălzim cuptorul la 175°C. Dăm cu spray de gătit peste 6 forme ca de brioșe, dar mai mari și le așezăm pe o tavă de copt.

Punem tortilla în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 25 de secunde, până când devin calde și flexibile. Așezăm câte o tortilla în fiecare formă și dăm partea superioară cu spray de gătit.

Într-un bol mic, pasăm fasolea cu o furculiță sau un zdrobitor, lăsând bucăți mai mari. Adăugăm chimionul și amestecăm bine.

Împărțim egal fasolea între cele 6 tortilla. Spargem câte 1 ou deasupra fiecărei tortilla, peste stratul de fasole.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Așezăm tava în cuptor și coacem 25 de minute, până când albușurile sunt gătite, iar gălbenușurile sunt moi.

Presărăm fiecare ou cu brânză rasă și mai coacem 1 minut, până când se topește brânza.

Scoatem formele din cuptor și trecem un cuțit de-a lungul marginilor pentru a desprinde tortilla. Le așezăm pe farfurii, adaugăm sos de roșii și servim imediat. Dacă vă place picant puneți sos iute în loc de cel de roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *