Iubim cu toții șnițelul. Încă de la vârste foarte fragede, copiii se bucură când merg la restaurant și văd că în meniul pentru copii există șnițel, iar părinții se bucură și mai mult când șnițelul este cinstit, preparat în resaturant și nu din cel congelat. Copiii îl cer și acasă și de multe ori îi refuzăm sub pretextul că e prăjit, dar în realitate – hai să recunoaștem – nu vrem să murdărim bucătăria cu multe vase, ulei care sare din tigaie etc.
Să vedem cum ne-am putea organiza cât mai eficient pentru a reduce munca. Avem aici filmat pas cu pas cum tăiem carnea, cum o batem și cum facem crusta șnițelului. E adevărat că în video am folosit carne de curcan, dar și la vită principiul este același. Tăiem carnea în felii subțiri, perpendicular pe fibră și o bate ca să deschidem fibra.
Ingrediente pentru milanesa napoletana/ șnițel :
4 felii subțiri și fragede de carne de vită
3 ouă
Făină și pesmet (cantitate suficientă)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
4 felii de șuncă (eu am pus cotlet afumat)
4 felii de brânză sau brânză rasă 100-150 de gr (eu am pus felii de gouda)
Sos de roșii (preferabil preparat în casă)
Sare și piper negru proaspăt măcinat
Oregano
Ulei pentru prăjit (opțional)
Preparare:
Bate puțin carnea. Condimentează feliile de carne cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Treci fiecare felie prin făină, apoi prin ou bătut, iar la final din nou prin pesmet. Repetă ultimii doi pași.
Încinge uleiul într-o tigaie (aproximativ un deget de ulei). Când este fierbinte, aproximativ 180°C, să nu fumege, prăjește șnițelele pe ambele părți. Pentru varianta dietetică, se pot pune șnițelele și în cuptor sau la airfryer la 190 de grade C pentru 10 minute.
După prăjire, dacă ai făcut-o în ulei, pune șnițelele pe hârtie absorbantă, apoi așază-le într-o tavă rezistentă la cuptor.
Acoperă fiecare șnițel cu o felie de șuncă și brânză și presară oregano.
Dă tava la cuptor, la gratinat, la temperatură înaltă (aproximativ 200°C) timp de 5 minute.
Scoate șnițelele din cuptor, acoperă-le cu sos de roșii cald și presară busuioc proaspăt. Rețeta clasică de milanesa este cu sosul adăugat direct peste șnițel și apoi șuncă, brânză și pus la gratinat. Dar prin adăugarea sosului de roșii la final, crusta rămâne crocantă, evitându-se înmuierea cauzată de umiditatea sosului. Mie îmi place mai mult așa.
Garnitură faceți o salată și piure, cartofi, cartofi zdrobiți cu brânză etc.
Poftă bună!