Supă de sparanghel proaspăt, cu lămâie / Rețeta cu curry și lapte de cocos este pur și simplu delicioasă

Supă de sparanghel, o rețetă cu curry și lapte de cocos Foto: Eatingwell

Această supă de sparanghel cu aromă de lămâie este condimentată cu un strop de curry și îmbogățită cu lapte de cocos „lite” și cartofi roșii cremoși. Servește-o cu o lingură de crème fraîche sau iaurt simplu deasupra și bucură-te de ea caldă sau rece, recomandă eatingwell.

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de pudră de curry
  • ¼ linguriță de ghimbir măcinat
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie, separate
  • 2 căni de cartofi roșii curățați și tăiați cubulețe
  • 3 căni de supă de legume sau supă de pui cu conținut redus de sare
  • 1 cană de lapte de cocos „lite”
  • 2 căni de sparanghel curățat și tăiat în bucăți de 1,5 cm (aproximativ 1 legătură)
  • Piper proaspăt măcinat, după gust
  • ¼ cană de crème fraîche sau smântână cu conținut redus de grăsimi (vezi nota)
  • ¼ cană de frunze de ceapă verde tocate fin sau arpagic proaspăt

Mod de preparare

Topește untul și uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și ¼ linguriță de sare. Gătește, amestecând des, până când ceapa devine aurie, aproximativ 5 minute.

Amestecă pudra de curry, ghimbirul, coaja de lămâie și cartofii. Lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, timp de 5 minute.

Toarnă supa, laptele de cocos și adaugă sparanghelul. Adu la fierbere, acoperă parțial și continuă să gătești la foc mediu până ce cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.

Pasează supa cu un blender vertical sau cu un blender obișnuit (în mai multe tranșe), până devine fină. (Ai grijă când pasezi lichidele fierbinți.) Asezonează cu restul de ¼ linguriță de sare și piper după gust.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Amestecă într-un bol mic crème fraîche (sau smântâna), sucul de lămâie și frunzele de ceapă verde (sau arpagicul). Folosește acest amestec pentru a decora supa, creând un efect de spirală.

Notă despre crème fraîche:

Crème fraîche este o smântână groasă și acrișoară, folosită frecvent în bucătăria franceză. O poți găsi în secțiunea de lactate din supermarketurile mari, de obicei lângă brânzeturile speciale. Dacă nu găsești, poți înlocui cu smântână obișnuită sau poți prepara o variantă cu mai puține grăsimi, combinând părți egale de smântână cu conținut redus de grăsimi și iaurt natural degresat.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *