Această omletă Boursin propusă de All recipes este un mic dejun rapid și luxos, care aduce o textură cremoasă și o aromă bogată omletei clasice. Completați cu o mână de ceapă verde pentru un strop de culoare și o notă proaspătă.
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 1 linguriță apă
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 1 lingură unt
- 1 lingură ceapă verde proaspăt tocată
- 30 g de brânză franțuzească moale, cum ar fi Boursin® (orice aromă), sfărâmată
Instrucțiuni
- Într-un bol, bate ouăle, apa, sarea și piperul până când gălbenușurile și albușurile sunt complet omogenizate și ouăle devin ușoare și spumoase, aproximativ 30 de secunde.
- Topește untul într-o tigaie antiaderentă de aproximativ 20 cm la foc mediu.
- Toarnă ouăle în tigaie și amestecă rapid timp de 20-30 de secunde, până când ouăle încep să se închege ușor. Nivelează ouăle pe suprafața tigăii într-un strat uniform și lasă-le să se gătească până când sunt ușor sub gătite și încă lucioase. Dacă este necesar, mută ouăle crude din centru spre margini pentru a se găti uniform. Redu focul la mediu-scăzut pentru a preveni rumenirea, dacă este necesar.
- Presară brânza pe mijlocul omletei, împreună cu 2 lingurițe de ceapă verde tocată.
- Pliază o parte a omletei peste brânza din mijloc, apoi cealaltă parte, astfel încât omleta să fie pliată în trei.
- Transferă omleta Boursin pe o farfurie și presară restul de ceapă verde deasupra.
Poftă bună!