Acest tip de prăjitură este de fapt o variantă a cornulețelor cu rahat sau gem, dar mult mai ușor de realizat. Putem pune câteva într-o punguță transparentă, pe care o decorăm cu o fundă roșie și avem un cadou dulce pentru cei dragi, de Crăciun. Vor arăta foarte apetisant împreună cu alte fursecuri și prăjiturele pe platourile de desert din zilele de sărbătoare. Lăsați-i câteva și Moșului lângă brad, împreună cu un pahar cu lapte.
Ingrediente pentru semilune:
2 ouă
100 de gr de unt
2 lingurițe de vanilie
100 de gr de zahăr pudră
200 de gr de nucă
500 de gr de făină pentru prăjituri
Sare.
Preparare:
Lăsăm câteva ore untul și ouăle la temperatura camerei. Măcinăm fin nucile într-un blender.
Amestecăm untul moale cu ouăle, sarea, zahărul pudră și esența de vanilia până la omogenizarea. Încorporăm nuca măcinată.
Adăugăm făina, puțin câte puțin, frământând până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Punem aluatul la rece, în frigider 30 de minute, o oră.
Rupem bucățele de aluat de mărimea unei nuci. Facem un rulou de mărimea degetului mic și îi dăm forma de semilună. „Ascuțim” capetele pentru o mai bună asemănare cu semiluna.
Punem cornulețele astfel formate în tava de cuptor peste care am pus o foaie de hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem tava cu funcția de căldură sus-jos, pentru circa 10 minute. Trebuie doar să se rumenească puțin deasupra.
Cât sunt calde încă, dăm cornulețele prin zahăr pudră.