Bruschete cu ouă, brânză de capră și pesto, pentru micul dejun/Un deliciu care îți va face ziua mai bună

Bruschete cu ouă pentru micul dejun Foto: Foodnetwork

Această rețetă delicioasă de bruschete cu ouă este gata în doar 30 de minute, iar ingredientele detaliate mai jos pot servi până la 4 persoane. Rețeta este propusă de foodnetwork și se prepară rapid. Bruschetele cu ouă și brânză de capră sunt delicioase și hrănitoare.

Ingrediente

Pentru toast și ouă

  • 8 felii de pâine în stil toscan
  • 12 ouă
  • ¼ linguriță sare
  • 60 ml apă
  • ¼ lingură sos iute de ardei roșu (Tabasco)
  • 25 g unt
  • 150 g brânză de capră Montrachet, moale
  • 40 g roșii uscate la soare, marinate, tăiate julien
  • Frunze proaspete de busuioc, pentru decor
  • Pesto de busuioc (găsești în comerț, sau ai rețeta mai jos)
  • 1 strop de piper negru proaspăt măcinat

Pentru pesto de busuioc

  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță sare
  • 20 g muguri de pin
  • 75 g parmezan ras
  • 250 ml ulei de măsline
  • 22 g frunze proaspete de busuioc, tocate
  • 2 lingurițe suc de lămâie

Mod de preparare

Pasul 1 – Pregătirea pâinii și a ouălor

Prăjește feliile de pâine și păstrează-le deoparte în timp ce pregătești ouăle. Într-un bol, combină ouăle, apa, Tabasco și sarea. Amestecă cu un tel până devine un amestec omogen.

Pasul 2 – Gătirea ouălor

Într-o tigaie mare antiaderentă, topește untul și adaugă ouăle. Gătește, amestecând ușor cu o spatulă, până când ouăle sunt gătite lejer și devin cremoase.

Pasul 3 – Asamblarea

Întinde brânza de capră moale în mod egal pe feliile de pâine prăjită. Pune ouăle făcute omletă deasupra brânzei și taie fiecare felie de pâine pe jumătate. Pune câte 4 jumătăți pe fiecare farfurie și decorează cu roșii uscate, frunze proaspete de busuioc și un strop de pesto de busuioc. Vom obține, astfel, o porție de bruschete cu ouă delicioasă.

Pesto de busuioc

Într-un blender, combină toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Pornește blenderul și, în timp ce funcționează, toarnă treptat uleiul de măsline până când obții un sos cremos.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *