Pui cu feta la tavă/Un prânz delicios și ușor de preparat

Pui cu feta și roșii pentru un prânz delicios Foto: Food & Wine / Photo by Robby Lozano / Food Styling by Nicole Hopper / Prop Styling by Tucker Vines

Pieptul de pui cu feta și roșii sunt o combinație irezistibilă. Unde mai pui că e ușor și rapid de făcut, iar prânzul va fi gata cât ai zice pește.

Pont: Pentru a permite roșiilor să își păstreze forma, roșiile cherry sunt distribuite pe tava de copt în ultimele minute de coacere. Astfel, vor sta doar cât să se spargă și își elibereze sucul, recomandă foodandwine. Când sunt asociate cu un bloc de feta sărată, sucurile formate din pui și roșiile sparte formează un sos ușor pe care îl puteți pune peste paste sau mânca cu pâine crocantă.

Ingrediente

  • ¼ cană oțet balsamic
    2 linguri ulei de măsline extravirgin
    2 linguri miere
    1 lingură muștar Dijon
    1 ½ lingurițe de sare
    ½ linguriță de pudră de usturoi
    ½ linguriță de oregano uscat
    ½ linguriță de piper negru, plus mai mult pentru garnisit
    4 bucăți de piept de pui mici, fără piele și os, tamponate cu prosop de hârtie
    1 ceapă mare roșie, decojită și tăiată în felii
    4 căni de roșii cherry sau de strugure
    220 g de brânză feta în saramură
    Frunze de busuioc proaspăt tocate, pentru garnisit

Instrucțiuni

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Amestecați oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, muștarul, sarea, pudra de usturoi, oregano și piperul într-un bol mediu până când sunt bine combinate. Adăugați bucățile de piept de pui și întoarceți-le pentru a se acoperi cu marinada. Transferați piepturile de pui într-o o tavă mare pentru cuptor. Adăugați ceapa în bol și amestecați ușor pentru a o acoperi. Aranjați ceapa pe tavă, în jurul puiului. Adăugați roșiile în bol, amestecați pentru a le acoperi și lăsați-le deoparte.

Tamponați feta cu un prosop de hârtie și tăiați-o cu grijă în patru felii subțiri. Așezați apoi feta între pui și ceapă pe tavă.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Apoi adăugați roșiile rezervate pe tavă, umplând golurile. Orice suc a rămas de la roșii, stropiți cu el peste tava din cuptor. Întoarceți tava în cuptor și continuați să coaceți până când roșiile se sparg și un termometru introdus în partea cea mai groasă a puiului înregistrează 71°C, aproximativ 10-15 minute. Garnisiți mâncarea de pui cu feta și cu roșii cu busuioc proaspăt și piper negru și serviți fierbinte.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *